@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.08.2017

İçinde bu maddeler bulunan deodorantları kullanmayın!

Ter kokusunun önlemek için kullandığımız deodorantlar aslında birçok zararlı madde barındırıyor. Sağlığınız için bu maddelere dikkat edin.

Can sıkıcı ter kokusu özellikle yaz aylarında daha büyük bir sorun haline geliyor. Kötü ter kokularının önüne geçmek için ilk elimizi attığımız şey şüphesiz, deodorantlar oluyor. Ancak kullandığımız doeodorantların içindeki bazı maddeler sağlığımızı ciddi şekilde tehlikeye sokuyor. Bu yüzden deodorant alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. 

İçinde bu maddeler bulunan deodorantları kullanmayın!
 

Deodorantların içinde bulunan zararlı maddeler neler?


1.Alüminyum

Genellikle antiperspirantlı deodorantlarda bulunan alüminyum, ter bezlerini tıkıyor ve terlemeyi azaltıyor. Ayrıca kokuya sebep olan bazı bakterileri öldürerek koku oluşmasının da önüne geçiyor. Buraya kadar her şey iyi gözüküyor olabilir ancak işler pek öyle değil. Aslında bir metal olan alüminyum, meme dokusuna zarar veriyor. Bu da, meme dokusundaki tümörlerin büyüyerek kansere dönüşme riskini arttırıyor. 
 

2. Paraben

Paraben, cilt bakımından kozmetiğe birçok üründe karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalar, parabenin pek çok zararı olduğunu ve kansere neden olduğunu gösteriyor. Kullandığımız ürünleri seçerken paraben bulunmayanları tercih etmeliyiz. 
 

3. Ftalat

Ftalat, ürünlerin ciltte ve saçta sabitlenmesine yarayan bir madde. Deodorantın daha uzun süreli olması ve ciltte sabitlenmesi için bazı deodorantlarda bulunan ftalat, üreme bezlerine zarar veren zehirli bir madde. Bazı araştırmalar hamilelik döneminde ftalat içeren ürünlerin kullanımının çocuklarda astım ve düşük IQ'ya sebebiyet verebileceğini söylüyor.
 

4. Triklosan 

Triklosan, bakterileri öldürmesi için antibakteriyel sabunlar, akne karşıtı ürünler ve deodorantlar gibi pek çok kozmetik ve hijyen ürününde bulunuyor. Araştırmalara göre triklosan vücudun hormonal dengesini bozuyor ve kalp rahatsızlıklarına sebebiyet veriyor. 
 

5. Parfüm

Deodorantların neredeyse tümünde hoş kokması için parfüm bulunur. Ancak bu parfümlerin içeriğindeki kimyasal maddeler cildinizde alerjiye, tahrişe ve iritasyona yol açabilir.

Kaynak: Mercola.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER