28.01.2013

Diş çürükleri obeziteye yol açıyor!

Önemsemediğiniz diş çürükleri kilo almanıza, hatta obeziteye yol açabilir. Doç. Dr. Ata Anıl, diş çürükleri ile mide rahatsızlıkları ve obezite arasındaki çarpıcı ilişkiyi açıklıyor.

Yanlış beslenme, hareketsizlik ve düzensiz yaşam koşulların sonucunda oluşan obezitenin başka nedenleri de olduğunu biliyor musunuz? Üstelik bunlardan biri diş çürükleri. Fark edilmeyen veya fark edildiği halde tedavi edilmeyen diş çürükleri sindirimin ilk halkası olan çiğneme eylemini engellediği için zamanla obeziteye yol açabiliyor.

Diş çürükleri obeziteye yol açıyor!

EDAD (Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği) Başkanı Doç. Dr. Ata Anıl diş çürükleri ve obezite hakkında şu bigileri veriyor:

"Obezite, yani şişmanlık, bugün sağlığımızı önemli ölçüde tehdit eden birçok hastalığın temel sebebi olarak gösteriliyor. Diş çürüklerinin ağız ortamında neden olduğu ağrı, gıdaların gerektiği şekilde ve yeteri kadar çiğnenmeden yutulmasına sebep olduğundan şişmanlığa yol açabilir.

Aynı zamanda şişmanlığın sonucunda dolgunlaşan yanak iç mukozası da ağız bakımının yeteri kadar iyi, rahat ve detaylı yapılamamasına neden olarak diş çürükleri ve dişeti hastalıklarını tetikler.

Diş çürükleri sonucunda oluşan diş kayıpları ise o bölgelerde yenilen yiyeceklerin çiğnenmeden mideye gitmesine sebep olarak, hem bazı mide rahatsızlıklarına hem de obeziteye sebep olur.

Obeziteden korunmak için ağız bakımı şart
Bilindiği gibi sindirim ağızda başlar, yani alınan gıdaların ilk önce ağızda dişler tarafından iyice öğütülmesi, sağlıklı beslenmenin en önemli kurallarındandır. Bu nedenle dişleri düzenli fırçalamak, ağız bakımı uygulamak ve rutin diş muayenelerine gitmek hem diş sağlığınızı korur hem de obezite gibi hastalıklardan korunmanızı sağlar."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER