02.05.2020

Diş gıcırdatma ve diş sıkmaya karşı pratik egzersizler

Sabahları çene ve baş ağrısıyla uyanıyorsanız ve dişlerinizi sıktığınızı düşünüyorsanız evde uygulayabileceğiniz basit egzersizler ile rahatlayabilirsiniz.

İZLE: DİŞ GICIRDATMA NEDENLERİ👇 
Genellikle farkına varmadan yaptığımız diş sıkma davranışı olan bruksizm kaynaklı çene ağrısı, diş kırılmalarına karşı evde yapabileceğiniz egzersizleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yard. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, Pudra.com okuyucuları için anlattı. 

Diş gıcırdatma ve diş sıkma karşı pratik egzersizler

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yard. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, diş sıkma sorununa karşı evde uygulayabileceğiniz basit egzersizleri Pudra.com okuyucuları için anlattı.

Eğer siz de dişlerinizi sıktığınızı düşünüyorsanız, sabahları çene ve baş ağrısı ile uyanıyor çevrenizdekiler dişlerinizi gıcırdattığınızı söylüyorsa size önereceğim her yerde uygulayabileceğiniz basit egzersizler ile rahatlayabilirsiniz.

Bruksizmde en aktif rol alan çiğneme kaslarımızdan olan masseter ve temporalis kasıdır. Bu kasların yerini bulmak için dişlerinizi sıkınız ve her iki tarafta karşılıklı olarak ellerinizi önce çene kısmınıza sonra şakaklarınıza doğru götürünüz. Sertlik hissediyorsanız bu iki kasınızı buldunuz demektir.

1. egzersiz:

Derinin altında yüzeye yakın fasya adı verilen bir yapı vardır. Fasyanızı gevşetmeniz dolaşımınızın artmasına ve problemli bölgenizin gevşemesini sağlayacaktır. Fasyanızı basit bir masaj yöntemi ile gevşetebilirsiniz. Her iki elinizi çene bölgenizdeki masseter kasınızın üzerine koyunuz. Yavaşça şakaklara doğru orta şiddette basınç uygulayarak dümdüz çıkınız. Kulağınızın üstünden geri dönerek masajı sonlandırınız. Bu masajı günde 3 set 5 tekrar şeklinde her gün uygulayabilirsiniz.

2. egzersiz

Fasyanızı gevşettikten sonra yapacağınız bölgesel egzersiz türüdür. Her iki elinizi karşılıklı olarak çene bölgenize koyunuz, dişlerinizi sıkınız, çok fazla sertlik hissettiğiniz bölgeye 5 saniye orta şiddette basınç uygulayınız. Daha sonra gevşeyiniz. Bu egzersizi günde 3 set 5 tekrar şeklinde her gün yapabilirsiniz.

Bu iki temel egzersiz çiğneme kaslarınızın gevşemesini ve yüz bölgenizdeki dolaşımı arttıracaktır.

İlgili haberlerimiz:

​Diş gıcırdatma ve sıkma sorunu hakkında her şey
Özellikle genç yaşlarda daha fazla görülen diş gıcırdatma ve diş sıkma sorunu hakkında merak edilen her şeyi Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa anlattı.

​Botoks ile diş sıkma sorunu (bruksizm) tedavisi
Gece farkında olmadan dişlerinizi sıkıyor ve sabah çene ağrısı ile mi uyanıyorsunuz? Stres kaynaklı diş sıkma sorunu artık botoks ile tedavi edilebiliyor.

​Diş gıcırdatma hastalığı nedir?
Uykuda diş gıcırdatma nedir? Neden dişlerimizi sıkarız? Diş gıcırdatmak zararlı mıdır? Bu sorun nasıl tedavi edilir? Yanıtları pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER