Pudra.com 26.03.2012

Dişinizdeki düşman: Bakteri plağı

Dünyadaki insan nüfusundan bile fazla sayıdaki bakterilerin oluşturduğu ağızdaki bakteri plağı temizlenmediği takdirde diş taşı, çürük ve dişeti hastalıklarına dönüşür. İşte, bakteri plağından korunma yolları...

Çürüklerin ve dişeti hastalıklarının başlıca sebebi olan plak, yiyecek artıklarından ve bakterilerden oluşan, yapışkan ve renksiz bir bakteri tabakasıdır. Bu plak tabakalarının diş üzerinde tutunması 24 saat alır. Yani plaklar 24 saat temizlenmeyince diş taşına (tartar) dönüşür. Diş Hekimi Kıvanç Cebesoy, "dişinizdeki düşman" olarak adlandırılan bakteri plağından korunmanın yollarını şöyle anlatıyor:

Dişinizdeki düşman: Bakteri plağı

Ağızdaki bakteri dünya nüfusundan fazla
"Bakteri plağının 1 milimetre küpünde 3 milyon bakteri yaşar. Bu da ağzınızdaki bakteri sayısının dünyadaki insan popülasyonundan fazla olması anlamına gelir.

Plaktan kurtulmak için fırçalamak yetmez
Sadece diş fırçalamak, ağızdaki bakterilerden kurtulmaya yetmez, plak oluşumu diş fırçaladıktan hemen sonra başlar. Fırçalamak dişlerinizi temiz hissetmenizi sağlayabilir ancak kötü bakteriler, ağzınızın kalanında yaşamaya devam eder.

Diş fırçası ağzınızın sadece yüzde 25’ini temizler

Dişler ağız yüzeyinin sadece yüzde 25’ini kapladığından, ne kadar iyi fırçalarsanız fırçalayın kalan yüzde 75’lik ağız yüzeyi fırça ve diş ipi ile yapılan temizlikten sınırlı fayda sağlar ve ulaşılamayan yüzeylerdeki bakteriler hızla çoğalarak dişlerin üzerine ve tüm ağza yeniden yayılır. Bu nedenle, bakteri plağına karşı etkili ve sürekli kullanıma uygun bir ağız bakım ürünü ile ağzı çalkalamak, fırça ve diş ipinin ulaşamadığı yüzeylerin de temizlenmesini sağlar.

Yatmadan önce ağız bakımını ihmal etmeyin
Uyduğunuzda ağzınız kuru olduğu için savunmasız kalır. Bu kuruluk, plak ve bakterilere çoğalma ortamı hazırlar. Yatmadan önce bakteri plağına karşı etkili bir ağız bakımı yapmak, gece boyu plak ve bakterilerden korur."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER