23.10.2017

Diyet listelerinin olmazsa olmazı: Beyaz et

Tavuk ve hindi eti, spor ve diyet yaparken istediğiniz sonuca ulaşmanıza yardımcı olacak.

Tavuk ve hindi eti, hem bedensel hem de zihinsel gelişim için çok önemlidir. Kaliteli protein, düşük yağ ve vitamin-mineral zengini olan bu besin, her yaşta tüketilmelidir. Sağlığa faydalı olan beyaz et, diyet listelerinin de vazgeçilmezleri arasında yer alır.

Diyet listelerinin olmazsa olmazı: Beyaz et

Peki, uzmanlar neden spor yaparken ve diyet listeleri için beyaz eti öneriyor?

- Tavuk ve hindi etinde bulunan protein, tüm amino asitleri içerir. Günlük enerji, protein (amino asitleri dengeli), yağ (omega3-6 serisi dengeli), vitamin ve mineralleri kapsayacak bir diyette tavuk ve hindi eti tamamlayıcı özellik taşıdığı için mutlaka önerilir. 

beyaz et- Sebze ve bitkisel gıdalarda bulunmayan "hem" formunda demir, yalnızca tavuk ve hindi etinde mevcuttur. Kansızlığı önlüyor olması sizin daha rahat spor yapmanızı sağlar, çabuk yorulmanızı engeller. Demir bakımından zengin olduğu için anemiyi önler.
  
- Beyaz et, kas gücünüzün gelişimi için en önemli besinler arasında yer alır. Yüksek kaliteli beyaz et proteini, yaşlandıkça meydana gelen kas kaybını, diğer protein kaynaklarına göre daha etkin bir şekilde önler. Bu yüzden uzmanlar spor yaparken mutlaka beyaz et yemenizi önerir.
   
- Göğüs etinin yüksek protein ve düşük karbonhidratlı olması kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Diyet listesinde yer almasının bir nedeni de kan şekerinizin bir anda düşüp, kendinizi kötü hissetmenizi önlüyor olmasıdır.

​- Piliç ve hindi etinde, metabolik performansı etkileyen ve gerekli mineral olan selenyum bolca bulunur. Metabolizmanın hızlı çalışıyor olması, kolay kilo vermenizi sağladığı için diyet yaparken istediğiniz sonuca daha kolay ulaşmanızı sağlar.

- Zayıflamak isteyenler için, yüksek proteine sahip tavuk ve hindi eti diğer besin gruplarıyla karşılaştırıldığında uzun dönemde daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur.
Tavuk ve hindi eti, birbirinden lezzetli yemekler ile sağlıklı beslenmenizi sağlar.
 
beyaz et_2

Tavuk ve hindi etinin diğer yararlarına bakacak olursak:

- Demir ve çinko başta olmak üzere tavuk ve hindi etinde bulunan organik ve inorganik besin maddeleri daha iyi emilir ve vücut tarafından değerlendirilir.

- Kemik sağlığının korunmasında son derece önemli olan kalsiyum, D vitamini, B-12 vitamini bakımından zengin olması özellikle anne karnındaki fetal dönemden itibaren çocukluk ve gençlik çağına kadar beyin gelişimini ve sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. B12 vitaminin tek doğal kaynağıdır.

- Beyaz et, kalp sağlığı için önemlidir. Kardiyovasküler fonksiyonların korunmasına yardımcı olur.

- Beyaz et değerli bir çinko kaynağıdır. Çinko, bağışıklık fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

Konuyla ilgili haberler

Beyaz etin sağlığımız için yararları
Yaşam kalitesini artırmak için doğru beslenmek ve özellikle beyaz et tüketmek çok önemli. Beyaz etin sağlığımız için faydalarını Dr. Ayça Kaya yazdı.

YEDİKLERİMİZ HAKKINDA NE BİLİYORUZ? / Soframızdaki tavuk hakkında çarpıcı gerçekler!
Tavuk, sofranızdan eksik etmediğiniz lezzetlerin başında mı geliyor? Öyleyse bu yazıyı dikkatli okuyun! Belki de bundan sonra tavuk yemek istemeyeceksiniz… Uzmanlar Pudra.com’a tavuk hakkında şaşırtıcı bilgiler verdi.

Glütensiz yiyecekler listesi
Glüten hassasiyeti yaşayan çölyak hastalarının beslenmesine çok dikkat etmeleri ve alışveriş listelerinden glütenli yiyecekleri çıkarmaları gerekiyor. Glüten içermeyen besinlerin listesi Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER