@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.12.2016

Günde bir elma yemek için 10 sebep

Günde bir elma yemenin sağlık için düşündüğünüzden çok daha fazla faydası var. Neler mi? Elmanın mucize faydalarını Pudra.com araştırdı.

Günde bir elmanın doktoru uzak tuttuğu doğru. Üstelik elma yemek için bundan daha fazla sebep var. Zengin bir lif, vitamin ve mineral deposu olan elmanın dünya üzerinde 7500 farklı çeşidi bulunuyor. Hem cildi güzelleştiren hem de kalp sağlığını koruyan elma sağlıklı bir günlük beslenme ve diyet programının olmazsa olmazı. İşte günde bir elma yemenin faydaları.

Günde bir elmanın faydaları
 

Kiloyu koruyor

Bir elma yalnızca 50-80 kalori. Yağ veya sodyum içermiyor bunun yerine çok iyi bir lif deposu olarak sağlıklı kilonuzu korumanıza veya kilo vermeye yardımcı oluyor.
 

Dişleri beyazlatıyor

Elma diş macununun yerini tutmasa da onun kadar etkili olabiliyor. Elmayı ısırmak ve çiğnemek ağızdaki tükürük salınımı arttırıyor, ağızdaki bakteri seviyesini azaltıyor, dişleri beyazlatıyor ve çürüklere karşı koruyor.
 

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Kırmızı elma kuersetin adlı bir anti-oksidan içeriyor. Yapılan araştırmalara göre kuersetin özellikle stresli durumlarda bağışıklık sistemini koruyor ve güçlendiriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
 
elma
Astıma karşı savaşıyor
Araştırmalar haftada en az beş adet elma yemenin akciğerleri güçlendirdiğini ve astım hastalığını azalttığını gösteriyor. Bunun sebebi de elmada yüksek miktarda bulunan E ve C vitaminleri ile anti-oksidanlar.
 

Cildi güzelleştiriyor

Elmayı kabuklarıyla yemek özellikle cildi güzelleştiriyor. Elma kabuğunda bulunan fosfor, çinko ve magnezyum cildin gençleşmesine ve güzelleşmesine yardımcı oluyor. Özellikle kalsiyum, folik asit ve demir içeriği sayesinde kemikleri güçlendiriyor. Bu meyvelerin kabuklarını atmayın! başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
 

Alzheimer riskini azaltıyor

Her gün elma yiyen veya elma suyu içen kişilerin Alzheimer olma olasılığı daha düşük. Elma beyindeki yaşlanma etkileriyle mücadele ediyor.
 
elmafit
Kataraktı önlüyor
Yapılan araştırmalar günlük beslenme programında elmaya yer veren kişilerin katarakt hastalığına yakalanma riskinin diğer insanlara göre yüzde 10-15 daha az olduğunu gösteriyor.
 

Kabızlık ve ishalin etkilerini azaltıyor

En fazla lif içeren meyvelerden biri olarak meyve hem kabızlık hem de ishalin etkilerinin azalmasını sağlıyor. Ayrıca elma hassas bağırsak sendromuna karşı da bağırsakları rahatlatıyor ve etkilerini azaltıyor.
 
elma
Kolesterolü azaltıyor
Elmada bulunan lifler bağırsaklarda kötü kolesterolün emilimini azaltıyor ve kolesterolün azalmasına yardımcı oluyor.
 

Kalp sağlığını koruyor

Potasyum kaynağı olan elmanın kabuğundaki fenolik birleşikler kan akışını arttırıyor damarları ve kalbi koruyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Sindirimi kolaylaştıran elma iksiri
Sindirim sisteminizi daha iyi çalıştıracak, metabolizmanızı hızlandıracak ve güne bomba gibi başlamanızı sağlayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Güçlü bir hafıza için elma suyu
Araştırmalarda elma suyunun Alzheimer ve zihinsel faaliyetleri tetikleyen hastalıkların tedavi sürecini olumlu etkilediği, elma suyunun hafızayı güçlendirerek, beyne zarar verebilen toksik maddeleri etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı.

Beslenmenize eklemeniz gereken tropik meyveler
Her tropik meyvenin birbirinden farklı iyileştirici özellikleri olduğunu biliyor muydunuz? En faydalı tropik meyveleri Pudra.com araştırdı.

Süper meyve liçi kilo vermeye yardımcı oluyor
Yüksek lif ve C Vitamini kaynağı olan liçi meyvesi kilo vermeye yardımcı oluyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Liçi meyvesinin faydaları Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER