Pudra.com 09.10.2012

Hastalanmadan yaşamanın püf noktaları

Büyük bir hastalığa yakalanıp "keşke" dememek için önemlerimizi almamız gerekiyor. Dr. Ender Vardar, hastalanmadan yaşamak için uygulamamız gereken önlemleri, uygulamamız gereken kuralları açıklıyor.

Hangimiz küçük bir rahatsızlığı ihmal edip ya da kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçmeyip de büyük bir hastalıkla karşılaştığımızda "keşke" demiyoruz?

Hastalanmadan yaşamanın püf noktaları

Anesteziyoloji & Yoğun Bakım Uzmanı ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Ender Vardar, aslında ağır hasta durumuna gelmeden önce, yani yoğun bakıma düşmeden önce önleyici ve koruyucu hekimlik anlamında yapılacak çok şey olduğunu belirtiyor. "Hatta hastalanmadan yaşamak bile mümkün! Unutmayın hastalıkları önlemek, hastalığı tedavi etmekten daha kolay ve ucuzdur" diyor. Peki ne yapmalıyız?

İşte, Dr. Vardar'dan hastalanmadan yaşamanın püf noktaları:

1- Sağlıklı ve dengeli beslenmek: Sağlıklı beslenmek kanseri bile yüzde 40 oranında azaltıyor. Örneğin, D vitamini takviyesinin özellikle kışın, güneşin olmadığı zamanlarda alınması bağışıklığı güçlendirerek kanseri, osteoporoza bağlı kemik kırılmalarını, enfeksiyonları önleyebiliyor. Omega 3 desteğinin; kalp damar hastalıklarını, yüksek tansiyonu, depresyonu, hafıza problemlerini, romatizmal sorunları önlediği biliniyor.

2- Sigara ve alkolden uzak durmak


3- Düzenli egzersiz yapmak: Düzenli yapılan sporun kilo almayı önlemesinin yanı sıra şeker hastalığını, yüksek tansiyonu, hatta bağışıklığı güçlendirerek kanseri önlediği biliniyor.

4- İyi uyumak

5- Belirli zamanlarda sağlık kontrollerine gitmek


6- Omega 3, D vitamini, antioksidanlar gibi besin takviyelerinden faydalanmak


7- Ruhsal detoks yapmak

8- Kendi içimize dönmek, meditasyon yapmak, dua etmek

9- Önce kendimizi sonra her şeyi affetmek:
Bizi birçok hastalıktan korur. Hastaysak da iyileşmeyi hızlandırır.

Değersizlik inancı, suçluluk duygusu, öfke, aşırı kızgınlık, korku, kaygı... Bilinçaltına itilen, bastırılan bu duygular bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıkların önemli nedenlerindendir. Çünkü bu olumsuz duygular stresi artırır, otomatik çalışan hormon ve bağışıklık sistemimizi direkt etkiler. Yapılan bilimsel araştırmalar da kendini sevmeyen, değersiz hisseden, güvensiz, evhamlı, endişeli, sürekli olumsuz düşünen kişilerin hastalıklara daha sık yakalandığını gösteriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER