pudra.com 11.07.2011

Hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam için ipuçları

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, 'Şifa Kitabı'nda hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam için ipuçları veriyor. İşte satır başları...

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu, Türkiye'de bitkisel sağlık denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri. Son kitabı 'Şifa Kitabı'nda ilk kez açıklanan yepyeni kürlerinin yanı sıra Prof.Saraçoğlu'nun sağlıklı yaşamla ilgili tavsiyelerini; tohumların, toprağın, Türkiye'nin ve dünyanın geleceğiyle ilgili öngörülerini bulabilirsiniz.

Hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam için ipuçları

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam konusundaki tavsiyelerinden bazıları şöyle:

-Sağlıklı yaşam insanın kendi kontrolündedir. Hastalıklardan korunmak, sağlıklı bir şekilde yaşamak, ırsi yatkınlığımızın olduğu hastalıklardan korunmak, önleyici ve koruyucu tedbirler almak elimizde. Sağlıklı yaşamanın üç temel kuralı vardır: Sağlıklı beslenme, sağlıklı hareket ve sağlıklı düşünceler. Beslenme ve hareket konusunun önemini her yerde okuyorsunuz. Ancak bu üçünden belki de en önemlisi sağlıklı düşüncelerdir.

-Göz kırpması, kalp atışlarının ayarlanması, kan basıncının dengelenmesi, kan şekerinin düzenlenmesi, idrara çıkma ihtiyacı, uykunun gelmesi, uykudan uyanma, cinsel arzunun tetiklenmesi, açlık ve tokluk duygusunun gelişmesi, daha yüzlerce değişik duygular, hormonların üretilmesi ve dengelenmesi, protein ve enzimlerin üretilmesi ve kontrolleri ve bir dakika içerisinde insan vücudunda milyarlarca biyokimyasal reaksiyon oluşması ki buna metabolizma diyoruz beynin kontrolü altındadır. Sağlıklı düşünceler ruhun bekçileridir. Sağlıklı düşünceler insanı terk etmeye başladığı zaman depresyon dediğimiz şikâyet kendisini göstermeye başlar.

-Bir insanın beyni sürekli olumsuz düşüncelerle meşgul olursa asıl vazifesi olan organ ve metabolizma yönetiminde başarısız kalır. Strese girer.

-Hedefimiz uzun, sağlıklı yaşam. Peki, bunu nasıl başaracağız? Uzun sağlıklı yaşamın 3 temel ayağı vardır: Tükettiğimiz besinlerin sağlıklı olması, bedene sağlıklı hareket yaptırmak ve sağlıklı ruh yapısı. Sağlıklı ruh yapısına sahip olmak sağlıklı uzun yaşamın en önemli ayağıdır. Sinir ve ruh hastalıkları diye bir tanım vardır. Buradaki ruh hastalıklarından kasıt, akıl hastalıklarıdır. Yani, beyne bağlı hastalıklardır. Nöroloji, psikiyatri veya psikoloji uzmanları bu konuda hizmet verirler. Sokaktaki birçok insan bu anlamda hasta olduklarının dahi farkında değiller. Kişiyi sağlıklı düşünceler terk etmeye başladığında o kişi depresyona girer. Sağlıklı düşünceler ruhun bekçileridir. Sağlıklı düşünceler beynin sağlıklı çalışmasını sağlar.



Şifa Kitabı
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Hayy Kitap
14 TL.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER