Pudra.com 23.01.2012

Kar körlüğüne karşı güneş gözlüğü takmalısınız

Karlı havaların gözleriniz için tehlike oluşturduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar güneş gözlüğü takmadan dışarıya çıkmanın ve koruyucu gözlük olmadan kar sporları yapmanın kar körlüğüne davetiye çıkardığını söylüyor.

Karlı havalarda güneş gözlüğü takmadan dışarıya çıkmanın ve koruyucu gözlük olmadan kar sporları yapmanın "kar körlüğü"ne davetiye çıkardığını duydunuz mu?

Kar körlüğüne karşı güneş gözlüğü takmalısınız

Kar körlüğünün, güneşten gelen ultraviyole ışınlarının kar ya da buzla kaplı alanlarda yansıyarak cilt yanığı gibi gözün kornea tabakasında çatlamalar sonucu oluştuğunu ifade eden Dünyagöz Ataköy Hastanesi’nden Op. Dr. Haluk Talu, kar körlüğü ile ilgili şu bilgileri veriyor:

Kar körlüğünün belirtileri
“Gözde belirtiler güneşle temastan 6 ile 12 saat sonra başlıyor. İlk belirtisi gözde kum tanesi varmış gibi batmalar oluyor. Rahatsızlık, ağrı, ışığa karşı aşırı derecede hassaslaşma oluyor ve gözlerden sürekli yaş geliyor. Kapaklar istemsiz kasılıyor ve görme azalması yaşanıyor.

Kar körlüğünün etkisini birkaç gün içerisinde geçer. Hastalık tedavi edilmediği takdirde gözde yarattığı ağrılar rahatsız edici boyutlara ulaşır.

Kar körlüğünde nhasıl bir tedavi uygulanır?
Öncelikle gözün mümkünse tuzlu suyla yıkanması ve yoğun göz yaşı tedavisi gerekir. Göz pansumanla kapatılabilir ya da göz kapaklarının üzerine soğuk kompres uygulanabilir. Ancak kesinlikle göz kapakları ovuşturulmamalıdır.

Çıplak gözle kara bakmayın

Kar körlüğüne karşı alınacak en etkin önlem yüzde yüz ultraviole koruyucu özellikli güneş gözlükleri kullanmaktır. Işık yansımasına çıplak gözle bakılmamalıdır. Gözlük olmadığı zamanlarda ise gözün karla temas etmesini önlemek için mümkün olduğunca etrafta bulunan koyu renklere bakılmalıdır. Ayrıca göz kuruluğu olduğu bilinen kişilerin soğuk havalarda gözyaşı tedavilerini ihmal etmemeleri gerekir."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER