07.01.2020

Kış aylarında astım hastaları için öneriler

Prof. Dr. Serhat Çelikel kış aylarında astım hastalarının dikkat etmesi gereken 10 önemli kuralı Pudra.com okuyucuları için açıkladı.

İZLE: ASTIM TEDAVİSİ İLAÇLARI👇 
Kış aylarında havaların soğuması, ısıya duyarlı bazı astım hastalarında öksürüğe ve astım ataklarına neden olabiliyor. Özellikle kuru ve soğuk havada dış ortamda yapılan spor, hatta bazen sabah ve akşam soğuk havada hafif hızlı yürümek bile bronş duvarlarındaki soğuma ile kurumaya bağlı olarak astım semptomlarını tetikleyebiliyor, ‘egzersiz astımı’ denilen tabloya yol açabiliyor. Kış aylarında sık görülen ve bazen salgınlara yol açan gribal üst solunum yolu enfeksiyonları da astım ataklarının en bilinen ve en sık görülen tetikleyicilerinden. Göğüs Hastalıkları ve Erişkin Alerji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Çelikel, gribal enfeksiyonların özellikle tedavisi yetersiz ve düzenli ilaç kullanmayan astım hastalarında hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşan şiddetli astım ataklarına yol açtığı uyarısında bulunuyor. İşte kış aylarında astım hastalarının dikkat etmesi gereken 10 önemli kural!

Kış aylarında astım hastaları için öneriler

Göğüs Hastalıkları ve Erişkin Alerji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Çelikel kış aylarında astım hastalarının dikkat etmeleri gereken 10 önemli kuralı şöyle özetledi:

Astımda 10 kış kuralına dikkat!
  • Her sonbahar grip aşısını yaptırın.
  • Gribal enfeksiyonların salgın olduğu dönemlerde kalabalık insan topluluğunun bulunduğu mekanlardan uzak durun.
  • Gribal enfeksiyonun salgın dönemlerinde maske kullanın.
  • Elinizi sık sık yıkayın.
  • Hava kirliliğinin daha yoğun olduğu sabah erken saatlerde ve akşamüstü mümkünse dışarı çıkmayın.
  • Özellikle kuru soğuk havalarda, soluduğunuz havayı ısıtmak ve nemlendirmek için yüzünüzü atkıyla kapatın.
  • Ev tozu (akar) alerjiniz varsa evin içinde çamaşır kurutmak gibi nemi artıran hareketlerden kaçının.
  • Evde küf oluşumu varsa, sorunu mutlaka giderin.
  • Küf oluşumunu önlemek için evin her tarafını eşit şekilde ısıtın. Küf olan duvarları çamaşır suyuyla silin veya küf gelişimini önleyen boyalar kullanın.
  • Kapalı ve sıcak ortamlarda egzersiz yapın. Egzersizden yarım saat önce nefes açıcı astım ilaçlarınızı kullanın. Egzersize doğrudan başlamayın, öncesinde ısınma hareketlerini mutlaka yapın.

İlgili haberlerimiz:

Astım krizlerinin sebebi reflü olabilir
Astım alerjik bünyeli kişilerde birçok faktörle tetiklenmekle birlikte; altta yatan reflü sorunu krizleri artırıyor ve uzun süreli öksürüklere neden oluyor.

Astım tedavisinde doğru bilinen yanlışlar
Astım bulaşıcı mı? Astım spreyleri bağımlılık yapar mı? Astım aşıyla tedavi edilir mi? Astım hastaları spro yapabilir mi? Astım hastalığı hakkında merak ettikleriniz pudra.com'da.

Astım hastaları için mucize meyve: Hint ayvası
Bol vitaminli Hint ayvası cilde çok iyi gelirken, astım hastaları için de birebir. Hint ayvasının faydaları Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER