@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.12.2015

Doğalgaz faturasını düşürmenin pratik yolları

Havalar soğudukça doğalgaz faturaları da maalesef artıyor. Evde kombiyi düşük ayarda tutarak, çok daha ekonomik şekilde ısınmanız için önerilerimiz var.

Kış ayları size ne çağrıştırıyor? Yeni yıl coşkusunu, sıcak bir evde arkadaşlarla yaşanan keyifli dakikaları, gökyüzünden aheste aheste süzülen kar tanelerini ya da sıcacık bir salebi... Bu romantik düşüncelerinizi bozmak gibi olmasın ama tüm bu güzel şeylerin yanında kışın bir de doğalgaz faturaları da var. "Maalesef!!!" dediğinizi duyar gibiyiz. Kış aylarında ortalama 2000 TL ısınmaya harcıyoruz ve bu rakam bazı evlerde daha da artıyor. Ekonomik ısınmanın aslında birçok yolu var. Evinizde kombiyi düşük ayarda çalıştırarak hem faturanızı düşürmeniz hem de ısınmanız mümkün. Nasıl mı? Evde ekonomik ısınma yöntemlerini Pudra.com araştırdı.

Doğalgaz faturasını düşürmenin pratik yolları
 

Evinize ısı yalıtımı yaptırın

Daha ekonomik ve daha fazla ısınmanın yolu, eve ısı yalıtımı yaptırmaktan geçiyor. Kış başlamadan yaptırmanız gereken ısı yalıtımı daha az enerjiyle ısınıp, evin içindeki ısıyı korumanızı sağlıyor. Kombiyi düşük bir seviyede açık tuttuğunuzda bile yalıtım sayesinde ısıyı koruyabiliyorsunuz. 
 

Alüminyum folyo kullanın

Kalorifer peteklerinin arkasındaki duvarlara döşeyeceğiniz alüminyum folyo pencereden gelen soğuk havanın sıcak havayı bastırmasını engeller. Böylece odada bir sıcak hava sirkülasyonu sağlayabilirsiniz.
 

Sıcak bir şey için

Kış aylarında bir bardak sıcak çay içmek gibisi yok. Sıcak bir şeyler içmek vücudunuzu ısıtmanın en kolay yöntemlerinden biri. Bu arada doğru bilinen bir yanlışı da hatırlatalım, alkol düşünülenin aksine vücudunuzu ısıtmaz.
 

Yemek yapın

Kaloriferinizi düşük ayarda kullandığınızda evinizi ısıtmak için oldukça etkili bir yöntem de ocağı açmak. Yemek yaparken hem hareket halinde olacaksınız hem de ocak yanarken çevresini hızla ısıtacak. Özellikle Amerikan mutfaklı evler için iyi bir yöntem (Kışın içinizi ısıtacak tariflerimize de göz atmayı unutmayın).
 

Güneşin gücü

Güneşin yüzünü gösterdiği kış günlerinde perdelerinizi sonuna kadar açın ve güneş ışınlarının içeri girmesine izin verin. Akşamları ise evinizde mum yakarak hem ortamı ısıtabilir hem de keyifli bir oturma alanı yaratabilirsiniz.
 

Biraz yakınlaşın

Yakın olmak, sarılmak vücut ısınızı arttırmanın ve paylaşmanın en güzel yollarından biri. Ten teması vücut ısılarınızın daha çabuk yayılmasını sağlar, bu yüzden çıplak uyumayı da düşünebilirsiniz (Soğuk odada mı, sıcak odada mı uyumak daha sağlıklı?​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir).

kış aylarında ısınma yolları
 

Elektrikli battaniye yerine sıcak su torbası

Elektrikli battaniye geceleri sıcak uyumanın güzel yollarından biri ancak ay sonunda elektrik faturanızı arttıracağı da kesin! Bunun yerine sıcak su torbası kullanmanızı öneriyoruz. Bir veya birden fazla sıcak su torbasını yatağınıza koyarak sıcak bir uyku çekebilirsiniz.
 

Hareket edin

Kışın bütün gün iş yerinde çok yorulmanız akşamı hareketsiz geçireceğiniz anlamına gelmiyor. Evde biraz egzersiz yapabilir veya uzun zamandır temizlemeye üşendiğiniz banyo dolaplarınızı boşaltarak hareket edebilirsiniz.
 

Ayağınızı sıcak tutun

Özellikle biz kadınlar için ayaklarımızın sıcak olması mükemmel güzel bir his. Ayağınıza rahat ve sıcak tutan çoraplar giyin çünkü ayaklarınız ısınmazsa vücudunuz da ısınamaz. Kışın yerlerinize halı sermeyi de ihmal etmeyin. Buz gibi taşlara basmaktansa sabah uyandığınızda sıcak bir yere basarak daha çabuk ısınabilirsiniz.
 

Başınızı koruyun

Ayaklarınızı sıcak tutmak kadar kafanızı da sıcak tutmak tüm vücudunuzun ısısını etkiliyor. Başınızı ısıtacak sıcak bir bere veya kapüşonlu bir sweatshirt sizi yardımcı olabilir (Moda sayfalarımızda birbirinden şık ve rahat kıyafet önerileri bulabilirsiniz).
 

Ütü yapın

Ütü yapmak çok da sevdiğimiz bir iş değil, kabul ediyoruz. Ancak şimdi bunu fırsata çevirmenin tam zamanı! Ütü yaparken hem ütünün ısısıyla hem de kendi hareketinizle ısınabilirsiniz. Birikmiş çamaşırların aradan çıkmış olması da ayrı bir güzellik.
 

Güzel şeyler düşünün

Beyninizin gücünü hafife almayın. Düşüncelerimiz vücudumuzu da fiziksel olarak etkileyebiliyor. Sıcak, güzel, mutlu şeyler düşünün. Güzel düşüncelerin sizi ısıttığını göreceksiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kış aylarında enerjimiz neden düşer?
Kış aylarında soğuk havalarda neden enerjimiz düşer? Kendimizi bitkin, yorgun ve mutsuz hissetmemizin nedenleri nelerdir? Kışın rehavetinden kurtulmak için neler yapabiliriz? Yanıtları pudra.com'da.

Cildiniz kışa hazır mı?
Uluslararası On Klinik Dermatoloji Uzmanı Dr. Şehin Sıtkı; aniden bastıran soğuklar nedeniyle dikkatleri soğuktan ve ani hava değişikliğinden en çok etkilenen bir organımıza “cildimize” çekiyor.

Sonbahar ve kış aylarında beslenme
Havaların soğumasıyla birlikte hastalıklar da daha sık göstermeye başlıyor. Vücut direncinin azaldığı infeksiyon hastalıklarının yaşandığı bu dönemde yeterli ve dengeli beslenme büyük önem taşıyor.

Kış sebzelerinin yararları
Brokoli, kereviz, lahana, karnabahar, pırasa, ıspanak, havuç... Kış mevsiminin en sağlıklı sebzelerinin faydalarını biliyor muydunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER