@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.02.2010

Kontakt lens nasıl takılır ve çıkarılır?

Lens kullanmaya yeni başlayanlar, lens takmayı ve çıkarmayı videolardan izlemek ister misiniz? İşte kontak lens takma, çıkarma ve lens bakımı uygulamaları.

İZLE: LENS NASIL TAKILIR?👇 
Kontakt lens kullanmak gözlük takmayı sevmeyenler veya göz rengini değiştirmek isteyenler için büyük bir kolaylık. Özellikle lens kullanmaya yeni başlayanların en çok zorlandığı şey lensleri kolayca takmak ve çıkarmaktır. Lenslerin bakımı nasıl yapılır? Lens nasıl takılır? Lens nasıl çıkarılır? Videolarıyla birlikte pudra.com’da...

Kontakt lens nasıl takılır ve nasıl çıkarılır? Lens bakımı nasıl yapılır?

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Zeki Tunç’un UZMANTV'de Kontak Lens Nasıl Kullanılır? konu başlığında verdiği bilgiler ışığında lensinizi doğru takarak ve çıkararak dünyaya daha güzel, daha net bakabilirsiniz.

Kontakt lensin bakımı nasıl yapılır?

Kontakt lens solüsyonları, kullandığınız lensin sert ve gaz geçirgen lens ya da yumuşak lens olmasına göre değişir. Akşamları lenslerinizi solüsyonun içine bırakırsınız ve gece boyunca lenslerin sterilizasyonu sağlanır. Saklama kabına koyduğunuz solüsyonu mikrop birikmemesi için her akşam değiştirmelisiniz.

Kontakt lens göze nasıl takılır?

Önce ellerinizi güzel bir şekilde sabunlu suyla yıkamanız ve kağıt havluyla kurulamanız gerekiyor. Lens solüsyonu içindeki lensi işaret parmağınızla alın, avucunuzun içinde lensi açın ve işaret parmağınızın ucuna alın. Lens olan elinizle gözünüzün alt kapağını, diğer elinizle de üst kapağı açık tutarak lensi gözünüze yaklaştırın ve korneaya değmesini sağlayın. Değdiği anda gözlerinizi hemen kapatmamalısınız, çünkü lensin vakum etkisiyle göze yapışması gerekiyor. Yapıştıktan sonra göz kapağını kapatabilirsiniz.

Kontakt lens nasıl çıkarılır?

Yine ellerinizi sabunlu suyla yıkayıp kağıt havluyla kuruladıktan sonra, lensi çıkarmak istediğiniz taraftaki alt kapağı aşağı doğru çekin ve tırnaklarınızı değil, parmak uçlarınızı kullanarak lense çimdik atın ve hızla gözünüzde çıkarın. Tırnağınızı değdirirseniz lensi çizer ya da yırtarsınız.



Yanımızda solüsyon yoksa kontakt lensimizi nasıl temizleyebiliriz?

Yanınızda solüsyon yoksa lensi temizleyemezsiniz. Bu durumda lensi atmanız gerekir, çünkü gözünüzden daha değerli değildir. Bazı kronik lens kullanıcıları, yere düşen lenslerini tükürükle temizleyip taktıklarını anlatırlar. Ancak, bunu yapıp gözünü kaybeden yüzlerce kontakt lens kullanıcısı vardır.



Kontakt lensimizi hangi sıklıkta değiştirmeliyiz?

Lensi değiştirme zamanının geldiğini takvime bakarak anlayabilirsiniz. Kullandığınız lens bir aylıksa bunu not etmeli ve bir ay dolduğu anda bir şikayetiniz olmasa da o lensi atmalısınız. Lensi kullanım süresinden daha uzun kullandığınızda alerji başlayabilir. Alerji gözde kızarıklık, ışığa karşı hassasiyet yapar. Lensin üzerinde yabancı toksit ürünler birikeceği için korneada enfeksiyon oluşabilir. Bu enfeksiyonlardan dolayı daha tehlikeli mikroplar oraya girebilir ve bu durumda gözünüzü de kaybedebilirsiniz.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER