@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.09.2014

Lazerle vajina daraltma operasyonu

Vajinanın esnekliğini kaybetme sorunu lazerle yapılan vajina daraltma işlemiyle çözülüyor. Cankat Kadın Sağlığı Merkezi'nden Op. Dr. Cihan Erdoğdu vajina daraltma işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri Pudra.com'a anlattı.

Lazerle vajina daraltma nedir? Neden ihtiyaç duyulur?



Lazerle vajina daraltma operasyonu
Lazerle vajina daraltma, lazer teknolojisi kullanılarak, esnekliğini kaybetmiş vajinanın destek dokusunun yeniden canlandırılarak sıkılaştırılması işlemidir. Lazer, tüm vajinanın altta bulunan destek dokusunun yeniden gelişmesini, vajinanın daha küçülmesini ve sıkılaşmasını sağlar. Özellikle vajinal doğum sonrasında veya yıllar içinde vajinanın destek dokusu (elastik ve kas yapısı) gevşer ve doğum öncesi yapısına geri gelemeyebilir. Bu da kadınların cinsel ilişki sırasında eşini hissetmemesine, cinsel heyecanlanma arttığında ise bu hissizliğin daha da fazlalaşmasına ve cinsel soğukluğa yol açar. İleriki yıllarda bu gevşeme, mesane taban desteğinin kaymasına ve idrar kaçırmaya da neden olur. Vajinal daraltmayla bu sıkıntıların giderilmesi amaçlanır.

Lazerle vajina daraltma operasyonunu ne zaman yaptırmak doğru?


Doğumu takip eden 6 ay ve sonrasında herhangi bir dönem lazer yöntemi için uygun olur.

Lazerle vajina daraltma ameliyatı nasıl yapılır?


Ameliyatta lokal veya sedasyon adı verilen hafif anestezi altında, vajinanın tamamına lazer uygulanır. Lazer vajinanın ön, arka ve yan yani tüm duvarlarına etki eder. Kesi, parça çıkartma ve dikiş atma yapılmaz. İşlem yaklaşık 20 dakika sürer. Bir ay sonra aynı işlem tekrarlanır. Hasta aynı gün taburcu edilir.

Lazerle vajina daraltma ameliyatı sonrasında hasta ağrı hisseder mi?


Operasyon sonrası ilk 2-3 gün kızarıklık ve ağrı olabilir. Ama klasik cerrahi yöntemde olduğu gibi parça çıkarma ve dikiş atma olmadığı için iyileşme çok daha hızlı olur. Ödem gibi etkisi yoktur.

Operasyon sonrası neler yaşanır?


Ameliyattan hemen sonra vajinada kızarıklık ve hassasiyet gelişir. Bu doğal bir sonuçtur ve kısa süre sonra geçer. Bunun için lokal kremler önerilir. Yaklaşık 20 gün sonra cinsel yaşam yeniden başlar.

Lazerle vajina daraltma operasyonu kalıcı sonuç verir mi?


Lazer uygulanan kişilerde %90'a varan oranda cinsel yaşantılarında belirgin fark ve düzelme yaratacak kadar sıkılaşma olur. %15-20 oranında 6 ay sonra yeniden bir işlem yapma gereği olabilir. Fiziki muayenede vajinanın daraldığı tespit edilmiş olsa bile kişinin beklentilerine önem verilir. Burada en önemli kural, kişinin bir daha vajinal doğum yapmamasıdır.

Cinsel yaşamda neler değişir?


Lazer operasyona gerek duyulmasındaki en önemli etken, cinsel keyfin önceki döneme göre azalması. Bu kişilerde operasyon sonrası iyi yönde fark hissedilir. Vajinada meydana gelen sıkılaşma, kadının eşini daha iyi hissetmesini sağlar. Eğer beraberinde idrar kaçırma da varsa, bu yönde de iyileşme olur ve kişinin günlük yaşam kalitesi artar. Bunun yanında bu yöntem, ileriki yaşamda mesane sarkması ve idrar kaçırma problemine de çare olur.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER