Pudra.com 21.10.2011

Meme kanserine karşı “Her ayın 10'u, 10 dakika”

Universal Hastaneler Grubu, Şişli Belediyesi ve Kansersiz Yaşam Derneği desteği ile Türkiye’nin ilk meme okulu olan “Universal Meme Okulu” projesini hayata geçirdi. Okul, "Her ayın 10’u, 10 dakika” sloganı ile bu hastalığa karşı duyarlılık oluşturmayı hedefliyor.

Universal Hastaneler Grubu, Şişli Belediyesi işbirliği ve Kansersiz Yaşam Derneği desteği ile Türkiye’nin ilk meme okulu olan “Universal Meme Okulu” projesini hayata geçirdi. Proje, meme kanserinin tedavisi için hayati önem taşıyan erken teşhis konusunda duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturup, kadınlara meme kanserinin önlenebilir ve erken teşhisinde de tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmayı amaçlıyor. “Her ayın 10’u, 10 dakika” sloganı ile bu hastalığa karşı duyarlılık oluşturmayı hedefleyen okulda kadınlar hem kendi kendilerine meme muayenesi yapmayı öğrenecekler hem de meme kanseri öncesi, tedavisi ve sonrası hakkında bilgilendirilecekler.

Meme kanserine karşı “Her ayın 10'u, 10 dakika”

Universal Hastaneler Grubu meme kanserini kadınların korkulu rüyası olmaktan çıkaracak “Universal Meme Okulu” projesini hayata geçirdi. Şişli Belediyesi işbirliği ve Kansersiz Yaşam Derneği desteği ile gerçekleştirilen projede kadınlar Türkiye’nin ilk meme okulunda kansere karşı bilinçlenecek, erken teşhis için kendi kendine muayene yöntemlerini öğrenecek ve bu bilinçle de toplum içerisinde hastalıkla ilgili şikayetlerini daha rahat ifade edebilecekler.

“Universal Meme Okulu”nun faaliyete geçmesi nedeniyle Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül, Universal Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Genel Müdürü Dr. Mahir Turan ve Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz’ın katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Universal Hastaneler Grubu Genel Müdürü Dr. Mahir Turan da Universal Meme Okulu projesini tanıtırken şu bilgileri aktardı:
“Bir sosyal sorumluluk projesi olmanın ötesinde, uzun soluklu bir girişim olarak planladığımız Universal Meme Okulu, ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyor. Meme kanserinin sadece belirli gün ve haftalarda gündemde kalmasının önüne geçerek tüm yıla yayılan aktivitelerle okulumuz, erken teşhis bilincinin insanlarımızın hayatının bir parçası olmasını sağlayacak. İstatistikler, meme kanseri riskine karşı takip edilen kadınlarda kanserin çok erken tespit edilebildiğini ve meme kanserine bağlı ölümlerde yüzde 30 oranında azalma olduğunu gösteriyor. Universal Meme Okulu’nda kadınlara meme kanserini tanıtacak, kanser işaretleri hakkında bilgi verecek, risk unsurlarını anlatacağız. ‘Her Ayın 10’u, 10 dakika’ sloganıyla kadınlara yaptığımız kendi kendini muayene çağrısı, projemizin temel unsurlarından birini oluşturuyor. Projede her kesimden kadınlara eğitim verirken, doktor ve sağlık personeline yönelik eğitim programları da hazırlayacağız. Universal Meme Okulu’nun en önemli başarısının, meme kanserinin erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğunu öğreterek kadınlar için korkulu bir rüya olmaktan çıkarmak olacağına inanıyorum.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER