@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.04.2017

Bu bitkiler evdeki havayı temizliyor

Kimyasal ev kokularını boşverin, bu bitkiler evinizdeki havayı temizleyecek. Nasa’nın hava temizlemede en başarılı ev bitkileri listesi Pudra.com'da!

1980’lerin sonlarında NASA uzay istasyonlarının havasını temizlemek için yollar aramaya başladı. Bunun sonucunda havayı toksik ajanlardan arındıran ve karbondioksiti oksijene çeviren en etkili bitkiler üzerine bir çalışma başlattı. 1989’da çalışmanın sonuçları iç mekanlardaki havayı temizlemede en etkili bitkilerin listesi şeklinde yayınlandı. Bu raporda aynı zamanda ev ya da ofis alanında her 9 metrekarede 1 bitki bulundurulması önerildi. İşte sağlığımızı iyi yönde etkileyen ve havada varlığından bile haberdar olmadığımız zararlı maddeleri azaltan bitkiler.

Havada neler var?
Trikloroetilen Baskı mürekkeplerinde, boya, cila, vernik, yapıştırıcı ve boya sökücülerde bulunur. Kısa süreli maruz kalma sonunda oluşan semptomlar: heyecan, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma ve kusmayı takip eden uyuşukluk, koma.
 
Formaldehit Kağıt poşet, mumlu kağıtlar, makyaj temizleme mendilleri, kağıt havlu, kontrplak paneller ve sentetik kumaşlarda bulunur.
Kısa süreli maruz kalmada oluşan semptomlar: Burun, ağız ve boğazda tahriş, ciddi vakalarda ise gırtlak ve akciğerde şişme.
 
Benzen Plastik, reçine, madeni yağ, deterjan ve ilaç yapımında kullanılır. Ayrıca sigara dumanında, tutkalda ve mobilya yapışkanında bulunur.
Kısa süreli maruz kalmada oluşan semptomlar: Gözlerde tahriş, uyuşukluk, baş dönmesi, baş ağrısı, kalp ritminde artış, kafa karışıklığı ve bazı durumlarda bilinç kaybı.

Havayı temizleyen bitkileri görmek için galeriye tıklayın.

Xylene(ksilen)  Kauçuk, deri, sigara dumanı ve araba egzozunda bulunur.
Kısa süreli maruz kalmada ortaya çıkan semptomlar: Ağız ve boğazda tahriş, baş dönmesi, baş ağrısı, kafa karışıklığı, kalp problemleri, karaciğer ve böbreklerde hasar ve koma.
 
Amonyak Cam temizleyicilerde, zemin parlatıcılarında, kokulu tuzlarda ve gübrede bulunur.
Kısa süreli maruz kalmada ortaya çıkan semptomlar: Gözlerde tahriş, öksürük, boğaz ağrısı.

Kaynak: www.good.is

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Hangi mutfak eşyaları bulaşık makinesinde yıkanmaz?
Bazı mutfak eşyalarını bulaşık makinesine koymak yerine kesinlikle elde yıkamak gerekiyor.

Bağışıklık sistemiyle ilgili bilmediğiniz 6 gerçek
Mikroplara karşı savaşıp vücudumuzu koruyan bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendirebiliriz? Merak edilenler Pudra.com’da.

Her gece uykudan önce yaptığımız 10 büyük hata
Uyumadan önce bu yanlışları siz de yapıyor musunuz acaba? Bu gece pijamalarınızı giymeden önce listemizi okuyun.

Ofiste ve evde aromaterapi ile rahatlamanın yolları
Ofiste stresten uzak kalmak ve evimizde aromaterapi ile huzuru yakalamak mümkün mü? Aslı Bilgin, ofiste ve evde neler yapabileceğimizi yazdı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2