milliyet cadde 23.11.2009

Nokta masajıyla zayıflayın!

Bedenimizdeki noktalarla kendi kendimize masaj yaparak sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz.

Çevremizde birçok kişiden bedenen yorgunluk, yoğunlaşma bozukluğu, ruhsal isteksizlik, unutkanlık, baş ağrısı, yeme problemleri, uyku bozukluğu, korku ve endişe, sabırsızlık, baskı altında hissetme, özgüvensizlik, şüpheli bakış, öfke, ağrılar ve saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok şikayet duyabiliyoruz.

Nokta masajıyla zayıflayın!

Son yıllarda insanlar sağlığını eskisine göre daha fazla düşünür oldu. Bitkiler, egzersiz, spor, meditasyon, sağlıklı beslenme, detoks ve daha birçok unsur hayatımıza girdi. Dr. Ravza Yavushuwa, bunların yanı sıra bilinçli bir şekilde bedenimizdeki noktaları, meridyenleri ve biyolojik saatimizi öğrenirsek, bedenimizdeki enerji kanallarının daha açık olacağını, organlarımızın daha iyi çalışacağını söylüyor. Yavushuwa ‘Vücudumuzun Mucize Noktaları’ kitabını bu düşünceden yola çıkarak yazdı. Kitapta, hastalık öncesi durumun düzeltilmesi ve tedaviyi destekleme yolları anlatılıyor.

Yavushuwa şunları söylüyor: “Buradaki basit görünen teknikler, hayatınızın kolaylaşmasına yardımcı olacak. Çünkü o sihirli noktacıklar sizin vücudunuza sağlık, potansiyelinizde yükseliş, bağışıklık sisteminizde güçlülük, ailenize huzur, çevrenize dostluk katacak.”

Kilo Problemlerine Karşı

Bulunduğu yer: Dudağın iki kenarındadır. Göz bebeğinden başlayarak alt tarafa çekilen çizgiyle, dudaktan iki kenara çekilen çizginin kesiştiği yerdir ve dudak kenarına 2 mm’dir.

Faydaları: Uyarı sindirim sistemini dengelemek için son derece etkilidir. Fazla ve hızla yemek yeme alışkanlığı olan insanların kontrolü için, iştahsız kişilerin iştahının açılması için son derece etkilidir.

Ne tür şikayet ya da hastalıkta kullanılır? Zayıflamak isteyen kişilerde ve kilo almak isteyen kişilerde son derece olumlu etkisi mevcuttur. Dudak kenarında oluşacak çizgilerin geciktirilmesinde de yararlıdır.

Uygulama şekli: Yemekten yarım saat önce ya da açken önce bir bardak ılık su içilir. Sonra, dirsek masa üzerine konarak sabitlenir. İki baş parmak çene altında birleşir. Sonra iki yüzük parmağıyla 12-18 kez aşağıdan yukarı itme hareketiyle bastırıp bırakılır, dudak hafifçe açık olmalıdır. Bu masaj yavaş yapılmalıdır.

Cinsel sorunlara çözüm

Bulunduğu yer: Alt bacağın iç kısmında, ayak bileği kemiğinin dört parmak üstünde, kaval kemiğinin iç tarafında, kemik ve incik arasındaki boşluktadır.

Faydaları: Bedeni toksinlerden arındırır, enerjinin doğru akışını sağlar, lenf dolaşımını olumlu etkiler ve fazla nemi yok eder. Akyuvarlar üzerinde de olumlu etkisi mevcuttur.

Ne tür şikayetlerde kullanılır? Sebebi bilinmeyen ağrılar, el ayak üşümesi, menopoz şikayetleri, nedeni bilinmeyen ödem, kadın doğum hastalıkları, şişmanlık ve aşırı zayıflık, doğum sonrası vücudun kendine gelmesi, karın şişliği, erkeklerde cinsel güçsüzlük ve kadınlarda isteksizlik, idrar kaçırma, taban şişmesi gibi sorunlarda faydalıdır.

Uygulama şekli: Her gün bir ya da iki sefer, 12-18 defa bu noktaya ovalayarak masaj yapılır. Eğer bastırırken çok acı hissedilirse zorlayarak sert baskı uygulanmamalıdır.

Dikkat edilmesi gerekenler: Hamilelerde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Kitap hakkında…
Dr. Ravza Yavushuwa’nın ‘Vücudumuzun Mucize Noktaları’ kitabında yer alan masaj teknikleriyle kendi kendinize rahatsızlıklarınızı tedavi edebilir, sağlıklı ve kaliteli bir yaşama kavuşabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER