30.11.2017

Ödemden kurtulmanın yolları

Ödem problemi yaşıyorsanız Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç'in Pudra.com'daki açıklamalarını okuyabilirsiniz.

"Yüzüğüm parmağıma sığmıyor, ayakkabılarım küçük geliyor, göz kapaklarım şişiyor" diyorsanız, ödem problemi yaşıyor olabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç ödem atmanın yolları ile ilgili bilgiler verdi.

Ödemden kurtulmanın yolları

Ödemden kurtulmak için dikkat etmeniz gerekenler:
 
  • Hazır yiyecekler, et suyu tabletleri, turşular tuz yönünden zengin besinler olduğu için tüketirken dikkatli olmalısınız.
tursu
 
  • Yemeklerinizi pişirirken az tuz ilave etmelisiniz. Örneğin, tuzdan daha çok baharat koyarak sorununuzu çözebilirsiniz.
tuz
 
  • Şeker tüketiminize dikkat etmelisiniz. Çünkü şekerin sindirilmesinde çok miktarda su gerekir ve vücut suyu tutar. Tüketilen şeker miktarının azalmasıyla ödem sorunu da azalacaktır.
seker
 
  • Her hangi bir sağlık sorununuz yoksa gün içinde ödem atımını hızlandırmak adına biberiye, ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağı gibi bitkilerin çaylarından faydalanabilirsiniz.
cay
 
  • Yeşil yapraklı sebzeler vücuttan fazla suyu atmaya yardımcı olur. Ayrıca posa içeriği yüksek olan gıdalar da bağırsakların çalışmasını arttırdığı için ödemin atılmasında katkısı sağlar. Ödemden kurtulmak için probiyotik yoğurt veya kefir tüketebilirsiniz.
yogurt
 
  • Az uyumak da ödem sorununu tetikleyebilir. Günde ortalama 7 – 8 saat uyumaya dikkat etmelisiniz.
uyku
 
  • Karbonhidrat içeren besinler yerine kompleks karbonhidrat içeren besinler (tam tahıllı, kepekli, çavdarlı gibi…)tüketmenizde yarar var.
 
kepekli
 
  • Her gün düzenli olarak 2 - 2,5 litre su tüketmelisiniz. Özellikle egzersiz yapıyorsanız mutlaka yanınızda su bulundurmalısınız.
su


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER