@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.09.2015

Sabah mı akşam mı yıkanmak daha sağlıklı?

Henüz bilimsel olarak kanıtlanmasa da çok merak edilen konulardan biri sabah yıkanmak mı, akşam yıkanmak mı daha doğru? Pudra.com araştırdı.

Dünyada iki çeşit insan var: Sabah yıkananlar ve akşam yıkananlar. Henüz hangisinin daha faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış değil. İnsanlar da hangisinin diğerinden daha pratik olduğu konusunda hemfikir değil. Pudra.com olarak daha önce Saçları her gün yıkamak doğru mu? sorusunun cevabını aramıştık. Şimdi ise soruyoruz: Hangisi doğru? Sabah yıkanmak mı? Akşam yıkanmak mı?

Hangisi doğru: Sabah yıkanmak mı, akşam yıkanmak mı?
 
Bu aslında sizin nasıl biri olduğunuzla ve nasıl bir günlük rutinde yaşadığınızla alakalı. Mesela, sabah erken kalkmayı sevmeyenlerdenseniz, çalan alarmı beş dakikada bir erteleyip (hani şu beş dakikanın bir saat kadar tatlı geldiği uykular var ya), yorganı üstünüze geri çekenlerdenseniz, evet sabah yıkanma işi size göre değil. Sabahları erken kalkıp kahvaltı hazırladıktan sonra çocuklarını okula gönderen biriyseniz, her şeye yetişemeyeceğinizden belki yine akşam yıkanmayı tercih edebilirsiniz. Bazıları ise sabahları erkenden kalkıp bir duş ile ayılmadan güne başlayamıyor. Kısacası, sabah veya akşam yıkanmak kişinin alışkanlıklarına göre değişiyor. Bu durumda ikisinin de artılarını ve eksilerini karşılaştırmak gerekiyor. O halde sabah yıkanınca neler oluyor, akşam yıkanınca neler oluyor bir göz atalım:
 

Sabah yıkanmanın artıları ve eksileri

Sabahları yıkanmak uykudan uyanmak ve güne hızlı bir başlangıç yapmak için en iyi yöntemlerden biri. Sabah yıkandığınız zaman cildinizde gün boyunca yağ birikmez ve daha güzel görünmenizi sağlar. (Erkekler için de tıraş olmak için daha rahat bir zaman olabilir.) Eğer yağlı bir cildiniz varsa bakım önerilerimizi de okumadan geçmeyin. Yağlı ciltlerde yapılan hatalar ve ideal bakım önerileri başlıklı yazımız tam da bu konuyla ilgili. Ayrıca sabah yıkandığınızda saçınızı şekle sokmak daha kolay olur ve kötü görünen bir saçı düzeltmekle uğraşmazsınız. Fakat sabah yıkanmak öncelikle daha erken kalkmak demek. Eğer uykunuzdan feragat edemiyorsanız sabah yıkanmak iyi bir seçenek değil. Sabah yıkanmanın en önemli dikkat edilmesi gereken noktası ise şu: Özellikle kış aylarında sabah yıkandıktan sonra dışarı çıkmak vücut ısısının çok ani değişmesine sebep olacağından soğuk algınlığından, sinüzite ve hatta yüz felcine kadar birçok hastalık riskiyle karşı karşıya kalmak anlamına geliyor.
 

Akşam yıkanmanın artıları ve eksileri

Akşam yıkanmak öncelikle sabah hazırlanmak için daha çok vaktinizin olmasını sağlar. Akşam yıkanmak çok iyi bir rahatlatıcıdır ve uykuya dalmanızı kolaylaştırır. Bu yüzden uykusuzluk çekenlerin yatmadan önce ılık bir duş alması önerilir. Uykusuzluktan muzdaripseniz, İyi bir uyku için 10 önerimiz var. Eğer gün içinde çok fazla terleyip, kirlendiğiniz bir işte çalışıyorsanız yatağınıza girmeden önce banyo yapmanız kesinlikle daha doğru olur. Fakat gece uykunuzda terleyen biriyseniz, sabah terli bir şekilde uyanıyorsanız akşam yıkanmak pek de iyi bir seçenek olmaz.
 
Akşam ve sabah yıkanmanın artılarını ve eksilerini gözden geçirip hangisinin size göre daha doğru olduğuna karar verebilirsiniz. Seçim sizin...

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Sabah aç karnına su içmek zayıflatıyor
Sabahları aç karnına su içmenin birçok faydası var. Sabah aç karnına su içerek metabolizmanızı hızlandırabilir, daha hızlı kilo verebilir ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Sabah daha güzel uyanmanın 10 yolu
Uyku düzenimiz cildimize yansır. Daha genç ve sağlıklı görünen bir yüz için uymanız gereken 10 öneri Pudra.com'da...

Kalitesiz uyku şişmanlatıyor
Yaptığınız diyet bir türlü sonuç vermiyorsa nedeni, uykusuz geçirdiğiniz geceler olabilir.

İş stresiyle nasıl baş edilir?
Özellikle mükemmeliyetçi ve hırslı kişilik yapılarını kendine hedef seçen iş stresiyle baş etmek için Psikolog Ayşe Yanık Knudsen'den öneriler Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER