@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.01.2010

Sağlığımız için ‘her gün’ yapılacaklar

Bu 6 kuralı her gün uygulamayı yaşamınızın bir alışkanlığına dönüştürün. Sağlığınızı bir ömür boyu koruyun!

Kendinize bir rutin oluşurun; “her gün sağlığım için yapacaklarım” şeklinde… Bu 6 kuralı alışkanlık haline getirip, yaşamınızın bir parçası yaptığınızda, sağlığınızı korumak adına çok önemli bir adım atmış olacaksınız.

Sağlığımız için ‘her gün’ yapılacaklar

Yaz-kış güneşten korunun
Yaz veya kış fark etmez; nemlendirici kreminizin minimum SPF 15 düzeyinde güneş koruması içermesine özen gösterin. Güneşin zararlı ışınlarından cildimizi koruduğumuzda hem sağlıklı, pürüzsüz, capcanlı bir tenimiz olacak; hem de cilt yaşlanmasının kırışıklık, çizgi, lekeler gibi belirtilerine karşı sıkı önlem almış olacağız. Her şeyden önemlisi oldukça tehlikeli olan cilt kanserine karşı savaşımızı yapıyor olacağız. Kremi yüzünüze, boynunuza ve kulaklarınıza her sabah evden çıkmadan sürün. En iyi güneş koruyucuları yazımızı okumak için tıklayın.

25-30 gram lifli gıdalarla beslenin
Her gün tüketeceğiniz lifli gıdalar, sadece formunuzu korumakla kalmıyor. Lifli besinler aynı zamanda kolestrol seviyelerini kontrol altında ve dengede tutuyor; buna ek olarak meme kanserine karşı önlem alıyor. Daha fazla lifi hayatımıza sokmak için beslenme programımızda beyaz ekmek değil de kepekli ekmek, ağır bir kahvaltı değil de yulaf ezmesi, pirinç değil de bulgur gibi değişimler yapabiliriz. Onun dışında meyveleri kabuklarıyla yiyerek; nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagillerden tüketerek lif ağırlıklı beslenebiliriz.

Her gün 30 dakika egzersiz
Vakit yok bahanesini bir kenara atın; ve ne olursa olsun mutlaka her gün sadece yarım saatinizi egzersiz ve spora ayırın. Hareket etmek kilo vermenizi ve formunuzu korumanızı sağlamanın yanı sıra; hem ruhsal ve zihinsel, hem de baştan aşağı fiziksel sağlığınız için de çok önemlidir. Günlük yapacağınız egzersizler bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek, beyin fonksiyonlarınızı geliştirecek ve enerji verecektir. 30 dakikayı kardiyo, güç ve esneme hareketleriyle tamamlayabilirsiniz.Size uygun olan sporu bulmak için testimizi yanıtlayın.

Günde en az 5 porsiyon meyve-sebze tüketin
Genelde uzmanların önerdiği günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesi gerektiğidir. Hatta bazı uzmanlar da günde mutlaka 9 porsiyon tüketmemizi öneriyorlar. Burada bahsettiğimiz porsiyon boyutu ise şöyle: bir orta boy meyve veya sebze, yarım bardak doğranmış meyve, yarım bardak haşlanmış veya çiğ sebze, ¾ bardak taze sıkılmış doğal meyve veya sebze suyu, 1 bardak yeşil yapraklı besinler veya ¼ bardak doğranmış meyve…

Uykunuzu alın
En ideal uyku 7 ila 9 saat arasıdır. Kime kaç saat uykunun yeteceği ise kişinin bünyesine bağlıdır. Önemli olan her gün ihtiyacımız olan uykuyu almamız ve güne yorgun olmadan, enerjik başlamamızdır. Çünkü uykuda nabzımız, tansiyonumuz ve vücut ısımız düşer; yani vücut her yönüyle tam bir enerji tasarrufu ve dinlenme dönemine girer. Bu sayede günün yarattığı tüm stres ve travmaların etkisi azaltılır. İyi bir uyku için neler yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız burayı tıklayın.

Günde bir kez diş ipi kullanın
Ağız sağlığınız için en az diş fırçalamak kadar önemli olan bir başka konu da diş ipi kullanımıdır. Nasıl ki dişleriniz için diş fırçası kullanıyorsunuz, aynı şekilde dişetleriniz için de diş ipi kullanmanız gerekir. Hatta diş fırçası ile beraber düzenli diş ipi kullanımı, diş fırçalamaya oranla iki kat etkiliymiş! Her gün bir kez diş ipi ile dişleri temizlemek, hem plak hem de tartar oluşumunu da engelleyecektir. Diş düşmesi, kemik erimesi; kısacası ağız sağlığını tehdit eden birçok hastalığa karşı önlem almış olacaksınız.


İlgili diğer haberlerimizi okumak için tıklayın:

Sağlıklı beslenmenin pratik yolları Bu 10 sağlıklı beslenme kuralını yaşamınıza adapte edin, gerisi kolay!

Sağlıklı besleniyor musunuz? Bu testi çözün ve ne kadar sağlıklı beslendiğinizi, sağlıklı beslenip beslenmediğinizi öğrenin.

Güneşin zararları ışınlarından korunun Yazın veya kışın fark etmez; güneşe çıkarken mutlaka dikkat etmemiz gerek.

Yaşlanmayı geciktirmek için ne yapmalıyız? Sağlıklı beslenme, estetik ve egzersiz yaşlanmayı geciktirmenin üç yolu...

Spora başlamak için öneriler Çalışmaktan veya çocuk ve evle ilgilenmekten spora vakit bulamama bahanesine son!

İyi bir uyku mu? Peki ama nasıl? Uyku problemlerinizi, nefes hareketleriyle ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek yenmeniz mümkün.

Baştan aşağı zindelik için 3 spor Yoga, pilates ve stretching (esneme). Bu üç spor dalı vücut iskeletimizi düzelttiği kadar zihin sağlığımızı da olumlu etkiliyor.

Sıkı Bir Vücut İçin 10 Pratik Kural Hepimiz sıkı bir vücuda sahip olmayı isteriz. 10 basit ve pratik yöntemle bunu başarmak çok kolay…

Hangi yaşta hangi spor yapılır? 20’li, 30’lı ve 40’lı yaşlarda yapılması uygun olan sporları; bu sporları nasıl yapmamız ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyor muydunuz?

Güne enerjik başlayın Hem erkenden uyanıp, hem de tüm gün boyunca zinde olmak istiyorsanız bu 10 öneriye kulak verin.

Bizi neler yaşlandırıyor? Hafıza, işitme, gözler ve kemiklerimizin yaşlanmasına nelerin sebep olduğunu öğrenmeye ve onları önlemeye ne dersiniz?

Ağız ve diş sağlığı için öneriler Ağız ve diş sağlığınız hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar ve hiç bilmediğiniz detaylar burada…

Diş fırçalamak deyip geçmeyin... Sağlıklı dişler için diş fırçası ve macunu seçimi önemli, ip kullanmak şart!

Diş sağlığıyla ilgili doğru ve yanlışlar Bembeyaz dişlere sahip olmada ilk adım, diş sağlığı hakkında bilinçli olmaktır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER