25.10.2017

Sağlığınız için maça çayı için

Son günlerde herkesin bahsettiği maça çayının faydaları Pudra.com'da.

Son günlerde herkesin konuştuğu Japonya içinde yetişen maça çayı toz haline getirilerek tüketiliyor. Günlük ve düzenli kullanım sonrasında metabolizmanın normalden daha hızlı çalışmasını sağlayarak diyet döneminde olanlar için daha hızlı kilo verdirmenin alternatif bir yolunu sunuyor.

Sağlığınız için Maça Çayı için

Yeşil çaya çok benziyor olsa da içeriği ondan daha etkili. Yeşil çay aktarlardan yaprak, sallama çay olarak alındığında iyice ufaltılmış parçalar olarak kullanılırken maça çayı toz halindedir. Bu demek oluyor ki, yeşil çay demlendiğinde yalnızca yapraklarından alınan maddeler vücuda giriyor. Ancak maça çayı toz halinde tüketildiği için tüm bitkiden yaralanılıyor. Böylece 10 bardak yeşil çayın yerine 1 bardak maça çayı tüketince aynı etkiyi alıyorsunuz.

matcha teaHastalıklara karşı etkili
Maça çayında bulunan antioksidanlar, akciğer, bağırsak, deri kanseri, mide ve karaciğer kanserlerini önleyen yardımcı bir gıda takviyesi olarak öne çıkıyor.

Metabolizmayı hızlandırır
Metabolizmayı önce dengeleyip düzenler, sonra da hızlandırır. Bu süreci vücudu alıştırarak gerçekleştirmesi ve içindeki yoğun vitamin ve mineral sayesinde, vücut direncini düşürmeden zayıflamaya yardımcı olması en önemli özelliğidir.

Enerji verir
Maça çayı içerisinde bir miktar kafein bulunmaktadır. Bu özelliğiyle sabahları kahve yerine içilebilir. Kahveden farklı olarak içeriği sebebiyle metabolizmayı hızlandıracağı için normale göre daha fazla yağ yakımı ortaya çıkar. Yağ yakımının sonucunda ortaya çıkacak olan enerji bizi gün içerisinde çok daha enerjik hissettirir. Bu nedenle günümüzde git gide artan yeni nesil kahvecilerde de Maça çayını bulablirsiniz.

Dikkat!
Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi Maça çayının da fazla zarar. Uzmanlar günde 2 bardaktan fazla maça çayı içmenin karaciğer ve böbreklerde fonksiyon bozukluklarına sebep olacağını bildiriyor. Hızlı kilo vermek adına kullanımı abartmamalısınız. Ayrıca yüksek tansiyon hastalarının kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir. 

Hazırlanışı:
Kaynatılmış bir fincan suyun içerisine 1 çay kaşığı maça çayı ilave ederek iyice karıştırın. Topaklanma olabilir, bu yüzden iyice karıştırmanız çok önemlidir. Eğer tadı acı gelirse 1 çay kaşığı bal ilave ederek içebilirsiniz.

Afiyet olsun...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER