Pudra.com 14.02.2012

Şeker hastalığında tarçının etkisi

Türkiye'de her 9 kişiden birinin şeker hastası olduğu biliniyor. Tarçının şeker hastalığının gelişimini geciktirdiğini söyleyen Gül Kaynak, tarçın mucizesini anlatıyor...

Zaman zaman tatlıların üzerine toz halinde serpiştirdiğimiz, zaman zaman çayını demleyip içtiğimiz tarçının yararları konusunda ne biliyorsunuz? Arınma ve Sağlıklı Yaşam Uzmanı Gül Kaynak, tarçının şeker hastalığındaki olumlu etkilerini şöyle açıklıyor:

Şeker hastalığında tarçının etkisi

"Yapılan çalışmalar ülkemizde her 9 kişiden birinin şeker hastası olduğunu söylüyor. Birçoğumuz da potansiyel şeker hastasıyız. Doğru beslenme ve düzenli hareket ile ne kadar genetik yatkınlık olursa olsun şeker hastalığı engellenebilinir. Bazı besinler özellikle şeker hastalığının gelişimini geciktiriyor. İşte bunlardan en güçlüsü de tarçın. Tarçının özellikleri şöyle:
  • Tarçının en çarpıcı yararı kan şekerini kontrol edebilmesidir. Örneğin, günde yarım çay kaşığı – 5 gram – tarçının şeker hastalarında kan şekerini anlamlı olarak düşürdüğü, trigliserid ve kötü kolesterol (LDL-kolesterol) düzeylerinde azalmaya yol açtığı kanıtlandı.
  • Hepimiz aktarlardan alabileceğimiz kabuk tarçını günde 2-4 kere ılık su ile çay olarak kullanabiliriz. Şeker hastaları insülin kullanma aşamasına gelmemişlerse tarçınla sağlıklarına kavuşabilirler.
  • Günlük sadece 5 gram tarçın kullanımı, kan şekerimizi konrol etmenize yardımcı oluyor.
  • Tarçın şeker metabolizmasını yaklaşık 20 kat kadar hızlandırır. Bu etki kan şekerinde düşmeye yol açar.
  • Tarçının kimyasal yapısı ‘insülin’ denilen kan şekerini düzenleyen hormona yapısal olarak benzerliği nedeniyle insülin hormonu gibi davranır.
  • Tarçın, oksitlenmeye karşı sistemin güçlenmesine yol açar. Oksitlenme şeker hastalarında önemli bir sorundur. Damar yapısının bozulmasında oksitlenme-antioksitlenme dengesinin bozulması rol oynar. Tarçının içinde bulunan polifenoller önemli bir antioksidan maddedir. Bu da fazla kilolu ve şişmanlarda açlık şekerini düşürür ve insülinin etkinliğini artırır.


Sonuç olarak, tarçın şeker hastalığının önlenmesinde önemli bir besin maddesidir. Fakat şunu da belirtmek gerekir ki tarçının yararlı etkileri ancak uygun diyet ve düzenli bir yaşam tarzı ile etkili olabilir. Beslenme alışkanlığında herhangi bir değişiklik yapılmaksızın, düzenli egzersiz olmadan hiçbir gıdanın tek başına bir mucize olmadığı bilinmelidir."

www.gulkaynak.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER