Pudra.com 07.02.2014

Sigarayı bırakmanızı kolaylaştıracak yöntemler

Sigara içiyor ama bu alışkanlığınızdan kurtulmak istiyorsanız Dr. Eren Eroğlu'nun sigarayı bırakmayı kolaylaştıracak taktikleri işinize yarayabilir.

İZLE: NİKOTİN KRİZİ NASIL AŞILIR?👇 
Sigara kullanımı, özellikle gençler ve kadınlar arasında çok büyük bir artış gösteriyor. Oysa her yıl milyonlarca insan sigara nedeniyle sağlık sorunları yaşıyor ya da hayatını kaybediyor. En doğrusu, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için sigarayı bırakma kararı almak. Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Eren Eroğlu sigarayı bırakmayı kolaylaştıracak yöntemleri şöyle sıralıyor:

Sigarayı bırakmanızı kolaylaştıracak yöntemler
 
  • Bırakmak için bir gün seçin ve o güne sadık kalın. Daha önce sigarayı bırakmış olan kişilerle konuşun ve deneyimlerini paylaşın. Ailenizden, arkadaşlarınızdan ve iş yerinizden destek alın. Gerektiğinde doktorunuza danışarak ondan yardım alın.
     
  • Sağlık risklerinizi göz önünde bulundurun ve kanser başta olmak üzere olası hastalıkların ya da rahatsızlıkların bir listesini yapın. Bu listeyi her zaman görebileceğiniz bir yere asın.
     
  • Sigara içme ile ilgili alışkanlıklarınızı ve davranışlarınızı not edin. Her gün içmekten en çok hoşlandığınız üç sigara ve bunların nerede ve ne zaman içtiğinizi mutlaka yazın. O sigara içme zamanlarında başka uğraşlar edinin.
     
  • Düzenli egzersiz veya her gün 20-30 dakikalık hafif tempolu yürüyüşler yapın. Meditasyon veya yoga gibi dinlendirici yöntemlerden yararlanın.
     
  • Ev, araba ve iş yerinizdeki sigaraları ve aksesuarları uzaklaştırın. Küllük, çakmak ve kibritlerden kurtulun. “Yoksunluk belirtileri”nin sadece birkaç hafta süreceğini unutmayın. İradenize hakim olun.
     
  • Beslenmenize dikkat edin. Sigaradan gördüğünüz zarara eş miktarda zarar görebilmeniz için almanız gereken kilo miktarının yaklaşık 30-35 kilo civarında (!) olduğunu unutmayın. Sigara yerine glisemik indeksi yüksek çikolata, kekler, kurabiyeler, şekerlemeler ve hamur işleri gibi besinleri tüketmeyin.
     
  • Sinemaya, tiyatroya ve müzikallere gidin. Restoran, otel, uçak gibi yerlerde sigara içilmeyen bölümleri tercih edin.
     
  • Kahve içmek sigara içmenizi tetikliyorsa kahve yerine taze sıkılmış meyve suları, yeşil çay, bitki çayları ve en önemlisi de vücudunuzu toksinlerden arındırmak için temiz ve bol sudan yararlanın.
     
  • Sigara ve alkol ikilisini birlikte seviyorsanız, sigarayı bıraktığınız dönemde alkol almamaya çalışın.
     
  • İnat edin ve bu inadınızı ısrarla sürdürün.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER