Pudra.com 11.08.2014

Sinek ve böcek ısırığı lekesi nasıl geçer?

Sinek ve böcek ısırıkları leke yapar mı? Leke oluşumu nasıl önlenir? Bu soruların cevaplarını Dermatoloji Uzmanı Dr. Ömür Tekeli veriyor.

Çoğunlukla yaz aylarında sivrisinek ya da farklı böcek ısırıkları herkesin başına bela oluyor. Bu ufak sinek-böcek ısırıkları ihmalkarlık ve bazı hatalar sonucunda cildimizde kalıcı izler bırakabiliyor. M-Onep Etiler Kliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ömür Tekeli; bir haftada kendiliğinden geçebilecek birçok sinek-böcek ısırığının ısrarlı kaşımalar sonucunda cilt lekelerine ve izlerine dönüşebileceği uyarısında bulunuyor.

Sinek ve böcek ısırığı lekesi nasıl geçer?

Taze kapanan yaranın koruyucu krem kullanmadan güneşle temas etmesi, ısırık bölgesinin sürekli kaşınarak yaranın iyileşme sürecinin geciktirilmesi lekelere, bazı izlere hatta benlere sebep olabiliyor. Isırık nedeniyle hassaslaşan ciltte; parfüm, deodorant, bebe yağı, kolonya gibi kozmetik ürünlerinin kullanılmasıyla da lekelenme görülebiliyor.

Dr. Ömür Tekeli; herhangi bir soruna yol açmaması için ısırık bölgesinin dezenfekte edilmesi ve kaşıntının antihistaminik kullanılarak azaltılması gerektiğini belirtiyor. Aşırı kaşıntı, şişlik ve çoklu ısırıklarda dermatoloğa başvurulmasını tavsiye ediyor. Açık havada, bu tür sinek ve böceklerin yaşadığı ortamlarda sık bulunanların ve ısırığa aşırı tepki veren kişilerin potansiyel diğer allerjenler için de alerji testi yaptırmalarını öneriyor.

Sinekler için kullanılan zirai ilaçları solumak, çeşitli solunum hastalıklarını tetikleyebiliyor. Bu yüzden bu tür ilaçları solumamaya dikkat edilmeli. Sinekleri uzaklaştırmak için kahve yakmak sık sık başvurulan bir yöntem. Fakat kanserojen etkileri olduğu için kahve yakmayı alternatif bir yöntem olarak kullanmak tavsiye edilmiyor. Buharlaşınca çevresinde bir aura oluşturup parazit ve sinekleri uzaklaştıran kafur ve kaliteli markaların sinek uzaklaştırıcı losyonları sivrisinek ve böcek ısırıklarına karşı korunmanızda yarar sağlayabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER