@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.11.2009

Sırt ağrılarınızdan kurtulun!

Sırtımız duruş bozuklukları ya da ağır yük nedeniyle ağrıyabilir. Ama ya bu ağrılar sürekli hale gelirse?

Sırt ağrısı günümüzde en çok şikayet edilen hastalıklardan biridir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Necati Küçükgül, sırt ağrıları ile ilgili merak edilenleri pudra.com’da anlatıyor…

Sırt ağrılarınızdan kurtulun!

Sırtımız neden ağrır?
Sırtımız, duruş bozukluğundan ve sırtımızın uygun olmayan yüklerle zorlanmasından dolayı ağrır. Fakat bunun yanında, özellikle sabah tutukluğuyla birlikte seyreden sırt ağrılarında muhakkak enflamatuar (iltihabi) bir hastalık akla gelmeli. İnatçı ve şiddetli gece ağrıları varsa, beraberinde ateş ve terleme de yaşanıyorsa, mutlaka hekime başvurulması gerekir. Yaşlı nüfusta osteoporoz (kemik erimesi) ve omurga kırığı söz konusu olabileceği için, özellikle 60 yaş üstü insanlarda ve 12 yaş altı çocuklarda sırt ağrıları ciddiye alınmalı ve hekim tarafından sebebi araştırılmalıdır.

Kimlerde sırt ağrıları daha çok görülür?
Ağır yük altında kalarak ve eğilip bükülerek iş yapanlarda sırt ağrıları daha sık görülür. Örneğin diş hekimleri, sağlık profesyonelleri ve ofislerde çalışanlar ile daha az egzersiz yapanlarda daha çok görülür. Fibromiyalji (yumuşak doku romatizması) denilen, kadınlarda daha fazla görülen kas kökenli ağrılar da sırt ağrılarının en sık sebeplerindendir.

Sırt ağrısı sürekli hale geldiyse hangi hastalıklar söz konusu olabilir?
Tüberküloz, brusella ya da bir tömür, sırt ağrılarına sebep olabilir. Ama bunların görülme yüzdesi düşüktür. Sırt ağrılarının sebebi, çoğunlukla genç nüfusta, duruş bozukluğu, yanlış hareket ve sırtı iyi kullanamama; 60 yaş üstünde boy kısalması ve duruş bozukluğu ile beraber seyreden osteoporozdur (kemik erimesi). Gece yarısı görülen şiddetli ağrılarda tümörden şüphelenilebilir. Bu ağrılara bazen kilo kaybı da eşlik edebilir.

Sırt ağrısına neden olan yanlışlar nelerdir?
Özellikle yanlış oturma pozisyonları, ofislerde bilgisayar başında yanlış postürde uzun süre kalma, sırt ağrılarına neden olur. Bilgisayarın göz seviyesinde olması, otururken belin dik pozisyonda kalması, bel çukurunun bir yastıkla desteklenmesi, dirseklerin yere paralel olacak şekilde ve görme açısının yer ile paralellik gösterecek biçimde olması, nispeten rahatsızlıkları azaltır. Örgü, nakış, dikiş gibi işlerle uğraşan kadınların da bu işler esnasında sık sık ara vermeleri ağrıları azaltacaktır.

Sırt ağrılarında masaj ne kadar işe yarar?
Ağrıya sebep olan hastalık tanındıktan ve üstesinden gelindikten sonra yapılan masaj, sırt ağrılarında etkilidir. Kas kökenli sırt ağrılarında diğer tedavi yöntemlerinin yanında masaj önemlidir. Ancak omurgada kayma, enfeksiyon veya tümörel oluşumlar da sırt ağrısına sebep olabileceğinden, fizik tedavi yöntemi uygulanmadan veya tanı konulmadan yapılan masaj girişimi, hastaya yarar yerine zarar verecektir.

Sırt ağrılarını engelleyen egzersizler


   



İlgili haberler:


Sırt ağrılarınızı masajla yenin! Sırt ağrılarınızı yenmek için rahatlatıcı bir masaja ne dersiniz? Doğru masaj tekniklerini uzmanından öğrenin!

Ofisiniz Spor Salonu Olsun İş yaşamında hareketsizlik ve uzun süren çalışma saatleriyle başa çıkmanın yolları...

Masa başı çalışanlara egzersizler
Sürekli olarak bilgisayar başında, hareketsiz bir şekilde çalışanların boyun, sırt ve bel ağrıları için egzersizler…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER