@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.02.2016

Sıcak su içmek mi, soğuk su içmek mi daha sağlıklı?

Vücut fonksiyonlarımızın sağlıklı çalışabilmesi için her gün yeterli miktarda su içmeliyiz. Peki, suyu sıcak mı yoksa soğuk mu içmek daha sağlıklı?

Yaşamımızın en önemli yapı taşlarından biri su. Vücut ısımızın dengelenmesi, toksinlerin atılması, sağlıklı sindirimin gerçekleşmesi gibi birçok yaşamsal fonksiyonumuzu suya borçluyuz. Suyun nasıl içilmesi gerektiğine gelince, bu konuda farklı görüşler mevcut. Suyun hangi sıcaklıkta içilmesi gerektiği özellikle diyet yapanların üzerinde durduğu bir konu. Soğuk suyun daha fazla kalori yaktırdığına dair bir düşünce var. Bu düşünceye göre vücudumuz soğuk suyu kendi sıcaklığına (37 derece) getirmek için enerji harcıyor ve bu da kalori yaktırıyor. Ancak bir araştırma soğuk su içenlerle, sıcak su içenler arasında kalori yakma açısından çok da kayda değer bir fark olmadığını ortaya çıkardı. Peki, gerçekten içtiğimiz suyun sıcaklığının kilo vermekle bir ilişkisi var mı? Suyu sıcak mı, yoksa soğuk mu (ya da oda sıcaklığında) içmek daha sağlıklı? Pudra.com araştırdı.

Sıcak su içmek mi, soğuk su içmek mi daha sağlıklı?
 

Sıcak su içmenin faydaları

  • Sıcak su, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına ve kabızlığa iyi geliyor. Özellikle sabahları aç karnına bir bardak sıcak su içmek sindirimi hızlandırıyor. (Kabızlığa ne iyi gelir? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
  • Sıcak su, toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasını sağlıyor. Sivilce gibi cilt problemlerine de iyi geliyor.
  • Sıcak su üst solunum yollarının açılmasına yardımcı oluyor.
  • Sıcak suyun en önemli faydalarından biri de vücuttaki kan akışını hızlandırarak ağrıları azaltması. Sıcak su özellikle eklem ağrılarına çok iyi geliyor.
 

Soğuk su içmenin faydaları

  • Soğuk su, kalp krizine karşı koruyor. Özellikle sıcak yaz aylarında soğuk su içmek vücudu rahatlatıyor, sıcak çarpmasına da iyi geliyor.
  • Soğuk su, sıcak suya göre midede daha az kalıyor ve vücut tarafından daha hızlı emiliyor.
  • Soğuk su, sıcak suya göre metabolizmayı daha fazla hızlandırıyor bu sebeple özellikle kilo vermeye yardımcı oluyor.(Mehmet Öz’den kilo vermek için 100 ipucu (1) başlıklı haberimiz de ilginizi çekebilir.)
 

Hangisi sizin için daha sağlıklı?

Her gün mutlaka ortalama 2-2,5 bardak su içmek ve düzenli su içme alışkanlığı kazanmak gerekiyor. Su içmek için susamayı beklemeyin çünkü su kaybı düşündüğünüzden çok daha önemli ve tehlikeli. Su içmenin faydaları ise oldukça fazla. Sıcak suyu ve soğuk suyu ayrı ayrı ele aldığımızda ikisinin de çeşitli faydaları olduğu görebiliyoruz. Bu yüzden yaşam tarzınız ve sağlıklı yaşam için size en uygun su sıcaklığını kendiniz bulabilirsiniz. Son olarak uzmanlardan ufak bir iki ipucu verecek olursak: Sindirimi yavaşlatacağı için soğuk suyu yemeklerle birlikte içmemekte fayda var. Sıcak suyu ise egzersiz gibi çok fazla terlediğiniz ve hareket ettiğiniz aktivitelerden sonra içmeyin. Bu zaten çok yükselmiş olan vücut ısınızı yükselteceğinden bunun yerine egzersizden sonra oda sıcaklığında su içmeniz daha faydalı olur.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kiloya göre günde ne kadar su içmeli?
Sağlığınız için her gün mutlaka su içmeniz gerekiyor. İçmeniz gereken su miktarıysa kilonuzla orantılı. Kilonuza göre günlük içmeniz gereken su miktarı Pudra.com'da.

​Sabah aç karnına su içmek zayıflatıyor
Sabahları aç karnına su içmenin birçok faydası var. Sabah aç karnına su içerek metabolizmanızı hızlandırabilir, daha hızlı kilo verebilir ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Sabahları aç karnına su içmenin faydaları Pudra.com'da.

​Göbek eritmek için 5 sağlıklı içecek
Karın yağlarınızı eritmek için severek tüketebileceğiniz, sağlıklı içecek önerilerimiz var. Kilo vermenizi sağlayacak mucize içecekler Pudra.com'da.

​Kilo vermek için yemeklerden önce su
Yemeklerden önce su içmenin erken tokluk hissi duyulmasını sağladığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, kilolu olanların her 12 kilo fazlası için bir bardak daha fazla su içmeleri gerektiğini belirtiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER