@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.01.2012

Sütteki asıl tehlike ne?

Tarım Bakanlığı’nın piyasadaki sütlerde antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunduğu ve bunun da kanser riski oluşturduğu açıklamasına Dr. Yavuz Dizdar’dan sert eleştiri geldi: “Asıl tehlike süt üreten hayvanlarda GDO’lu yem kullanılmasıdır.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in piyasadaki sütlerde kanser riskini artıran antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunduğunu açıklamasının ardından akıllarda “Sağlıklı süt hangisi?” sorusu uyandı.

Sütteki asıl tehlike ne?

Pudra.com'a konuşan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, Bakanlığın sütte antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunmasını tehlike olarak göstermesinin marjinal bir yaklaşım olduğunu belirterek, sütteki asıl tehlikenin hayvan beslenmesinde GDO’lu yem kullanımı olduğunu söyledi.

Dizdar, “Bakan Eker’in sütteki kanser tehlikesi konusunda yaptığı açıklama amacını aşmıştır. Asıl amaç GDO’lu hayvan yemlerini yaygınlaştırmaktır. Bu da sağlık açısından antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1’den daha büyük bir sorundur” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sütte kanserojen etkili antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 bulunduğunu açıklamasını eleştiren Dizdar, “Bakanlık bu açıklamayı yaparken herhangi bir veri sunmamıştır. Ne kadar tetkik yaptığını açıklaması gerekir” şeklinde konuştu.

Ayrıca GDO’lu yem ile beslenen hayvanlardan elde edilen sütün mama endüstrisinde kullanıldığını iddia eden Dizdar, sağlıkta tehlike yaratan GDO’lu yem kullanımının durdurulması gerektiğinin altını çizdi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sütteki kanser tehlikesiyle ilgili açıklamasını okumak için haberimize tıklayın.

GDO'nun ne gibi zararları olduğu konusunda bilgi almak için haberimize tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER