21.08.2018

Tatil için ilaçla adet geciktirmenin zararları

Tatili âdet döneminize uygun ayarlamaya çalışsanız da bazen evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor. "Çare âdet geciktirici" diyorsanız, önce yazımızı okuyun.

Yaz döneminde kadınlar tatillerini regl dönemlerine göre organize etmeye çalışsa da yıl boyunca yapılan planlar âdet dönemine denk gelebiliyor. Ağrı, stres gibi etkileri ile kadınların zor günler geçirmesine neden olabilen âdet dönemlerinin en çok tatil, bayram ve sınav zamanlarda ertelenmek istendiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli "Bazı ilaçlarla âdeti ertelemek mümkün ancak bu erteleme âdet döneminin kişiye verdiği psikolojik etkileri azaltmaz” açıklamasında bulundu.

Tatil planı için adet geciktirici kullanmayın

Beklenen âdet tarihinden önce bazı ilaçlar ile âdet tarihinin öne çekilebildiğini ya da ötelenebildiğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli, “Âdeti geciktirmek veya erkene çekmek için ilaç kullanmadan önce mutlaka jinekolojik kontrol yapılmalı” dedi. Kadınların birbirine ilaç önermesinin yanlış olduğunu söyleyen Dr. Nuri Ceydeli, "Zamanlamayı ayarlayamamak söz konusu olduğu gibi herkes bu döngüyü değiştirmeye uygun olmayabiliyor. Doktorun bu ilaçları kullanmada bir sakınca olmadığından emin olması gerekiyor” dedi.

Psikolojik olarak âdeti engellemek negatif etki yaratıyor

Âdet ilaç ile ertelense bile vücuttaki doğal döngü hormonal olarak devam ettiği için stres açısından istenen etkiye ulaşılamadığını söyleyen Dr. Ceydeli, “Organik olarak kanamanın bir miktar azalması sağlansa da psikolojik olarak pozitif anlamda bir etki söz konusu olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Havuz yerine denize girilmeli

Var olan bir âdeti tamamen kesmenin mümkün olmadığını belirten ve beklenmeyen bir anda başlayan âdet dönemlerinde ancak kanamanın miktarının azaltılabileceğini ekleyen Dr. Ceydeli, “Hormon ilaçlarıyla adeti 6-7 gün süren bir kadının âdet kanamasını 2-3 güne düşürmek, kanamanın miktarını azaltmak mümkün olabiliyor” dedi.

Tatil dönemleri için kadınları uyaran Dr. Ceydeli, “âdet kanamasının olduğu günlerde deniz, havuz, sauna, hamam gibi yerlere girilmemeli. Tatilde tampon kullanarak denizden faydalanılabilir ancak bu tamponlar 2 saatte bir değiştirilmeli” şeklinde konuştu.

İlgili haberlerimiz:

Adet öncesi gerginlik sendromu
100 kadından 40'ının adet döneminde bambaşka biri olduğunu biliyor muydunuz? İşte adet öncesi gerginlik hakkında hiç bilmedikleriniz ve sendromu azaltma yolları...

​Adet geciktirici ilaç kullanımı
Uzmanlar alışkanlık haline getirilmediği sürece, doktor kontrolünde regl dönemini geciktirici ilaç kullanımının mümkün olabileceğini belirtiyor. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

​Adet dönemini rahat geçirme yolları
Birçoğumuzun sıkıntılı bir şekilde geçirdiği adet dönemi hafife alınmayacak bir konu. Çünkü dikkat edilmezse depresyona kadar varabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER