@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.09.2014

Uyurken sütyen giymek yanlış mı?

Uyurken sütyen giyme ile ilgili birçok söylenti var. Son araştırmalara göre uyurken sütyen giymenin zarar ve faydaları Pudra.com'da.

Uyurken sütyen giymenin göğüs kanserine ya da göğüs dokusunu zayıflatarak sarkmaya neden olabileceği konusu sıkça tartışılıyor. Ancak uyurken sütyen giymenin zararlı olduğunu gösteren hiçbir kanıt yok.

Uyurken sütyen giymek yanlış mı?

NYU Langone Tıp Merkezi Göğüs Kanseri Cerrahisi Üyesi Doçent Dr. Amber Guth "Genel olarak sütyen giymenin göğüs kanseri riski üzerinde bir etkisi yok. Yayınlanan son araştırmalar, göğüs kanseri riski ve menopoz sonrası süreçte sütyen kullanımı arasında herhangi bir ilişkinin olmadığını gösteriyor" diyor.

Araştırmacı Lu Chen, göğüs kanseri riskinin günde kaç saat sütyen giymenizle, kaç yaşında sütyen kullanmaya başlamanızla ya da ne çeşit bir sütyen kullandığınızla bir alakası olmadığını söylüyor. Diğer yandan sütyenle uyumanın söylenenin aksine göğüsleri dik tutmak gibi bir faydası da yok. Göğüs sarkması günde kaç saat sütyen giydiğinize değil, yaş, gebelik, emzirme gibi etkenlerle alakalı. Büyük göğüslü kadınlar, uyurken destek alıp daha rahat etmek için sütyen giymeyi tercih edebilirler.

Uyurken sütyen giymeyi tercih edenlerdenseniz, uyurken sıkıntı yaşamamak ve göğüslerinizde tahrişe sebep olmamak için daha yumuşak dokulu sütyenleri tercih etmelisiniz.

Kaynak: Huffingtonpost.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER