02.05.2018

Yaşamda köklü değişiklik Global Wellness Day ile mümkün!

Yaratıcısı bir Türk olan ve iyi yaşam herkesin hakkı diyen Global Wellness Day bugün 100 ülkede milyonlarca insan tarafından kutlanıyor. Peki nedir bu GWD?

İyi yaşam herkesin hakkı diyen ve bugün 100 ülkede milyonlarca insan tarafından kutlanan “Global Wellness Day"in yaratıcısı bir Türk.

Yaşamda köklü değişiklik: Global Wellness Day

Belgin Aksoy Berkin; iyi yaşam herkesin hakkı diyerek fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda daha iyi bir yaşam vizyonunu tüm dünyaya yayıyor.

Peki nedir bu uluslararası iyi yaşam günü?

Belgin Aksoy Berkin, Global Wellness Day hayalini ilk olarak 2012’de Sapanca’da gerçekleştirmiş. Bu anlamda Berkin, toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 2012’de başlayarak her yıl Haziran ayının ikinci Cumartesi günü kutlanan bu özel günde Global Wellness Day herkesi "daha iyi bir yaşama evet" demeye çağırıyor.

GWD bugün Kanada, Amerika, Arjantin, Brezilya, Meksika, Hindistan, Tayland, Japonya, İtalya, Fransa ve daha birçoğu dahil olmak üzere dünyanın 110 ülkesinde, milyonlarca insan tarafından, 4300’den fazla noktada kutlanıyor.

2015 yılında 200 milyon kişiye ulaşan GWD, 2018 yılında 9 Haziran'da 300 milyon kişinin hayatına dokunmayı hedefliyor.

Global Wellness Day Birleşmiş Milletler’in de radarına girdi!

Global Wellness Day Eylül 2018’de Birleşmiş Milletler resmi takvimine girmesi bekleniyor. Böylece GWD, tüm dünyada her yıl resmi olarak kutlanan bir gün haline gelecek. Global Wellness Day bu yıl, 9 Haziran’da kutlanacak.

"Bir bütün olarak iyi olma hali!"

Global Wellness Day, Türkçeye "iyi yaşam" olarak giren "wellness" kavramı ile sağlıklı beslenme ve egzersizin dışında; stres, mutsuzluk ve depresyona karşı psikolojik açıdan da "bir bütün olarak" iyi olma hali olduğunu tüm dünyaya anlatıyor.

Global Wellness Day’in yaratıcısı Belgin Aksoy Berkin iyi yaşamın önemine dikkat çekiyor ve hedeflerini anlatıyor.

“Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü gibi resmi kurumların verileri mutsuzluğun iyi yaşamamızı zorlaştıran önemli bir tehdit olduğunu gösteriyor. Dünyada 322 milyon kişi depresyondayken, her yıl 800.000 kişi de intihar ediyor. Bu intihar oranları, doğal afetlerde ve silahlı çatışmalarda hayatını kaybeden kişilerin toplamından daha fazla. İşte tam da bu yüzden Global Wellness Day ile bu duruma son vermek, daha iyi yaşamanın ne kadar önemli ve kolay olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz.

Global Wellness Day hareketinin vizyon ve hedefleri
  • 2020 yılına kadar, özellikle gelişmekte olan ülkelerde depresyona karşı önlemleri ve tedavi yöntemlerini geliştirmek.
  • 2030 yılına kadar, bu konuda toplumsal farkındalık yaratarak her ülkede depresyon sebepli ölüm oranlarını %50’nin altına düşürmek.
  • 2030 yılına kadar, sağlık kurumlarında istihdam ve finansmanın artması ve depresyon tedavisi ile ilgili sağlık servislerine erişiminin garanti edilmesi için farklı ülkelerin devletleri ile çalışmak.
  • Her ülkede Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte çalışarak depresyon oranını azaltmak.
 
Global Wellness Day
 

Global Wellness Day’in daha iyi bir yaşam için önerdiği "7 Adımlık Manifesto"su var. İyi yaşamı bir hayat tarzı haline getirmek için Global Wellness Day, bu 7 basit adımı atmayı amaçlıyor. Önemli olan, hepsi olmasa bile bunların en azından birkaç tanesini düzenli olarak günlük hayatın bir parçası haline getirebilmek.

Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir!
1. Her gün bir saat yürüyüş yapın
2. Daha fazla su için.
3. Plastik şişe kullanmayın.
4. Doğal gıdalarla beslenin.
5. İyilik yapın.
6. Sevdiklerinizle aile yemeği yiyin.
7. Saat 22:00’de uyuyun.

9 Haziran 2018 Cumartesi günü Küçükçiftlik Park'ta herkese açık ve tamamen ücretsiz olarak gerçekleşecek Global Wellness Day ile ilgili detaylı programı aşağıda görebilirsiniz. Ancak o güne kadar az önce paylaştığımız 7 adımlık manifestoyu hayatınıza katmak için yavaş yavaş çalışmalara başlamanızda fayda var :)
 
Global Wellness Day programı


Herkese sağlık dolu, mutlu, huzurlu bir yaşam dileğimizle...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER