@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.12.2009

Yılbaşı eğlenceniz zehir olmasın!

Yeni yıla baş ağrısı ve halsizlikten bitap düşerek yatakta değil, dimdik ayakta ve eğlenerek girmek için uyarılarımızı dikkate alın.

Yılbaşı eğlencesinde her şey güzel giderken alkolün ölçüsünü kaçırmak, hem o geceyi zehir edebilir hem de ertesi günün berbat geçmesine neden olabilir. Ya da uykusuz ve yorucu bir gecenin sabahında halsizlik ve baş ağrısından kıvranabilirsiniz.

Yılbaşı eğlenceniz zehir olmasın!

Yılbaşı gecesi eğlencesinde karşılaşabileceğiniz terslikler ve onlara karşı alabileceğiniz önlemler pudra.com’da…

Alkol koması

Alkol genel olarak beyin işlevlerini baskılayan bir madde olduğundan, kanda belli bir düzeyi aştıktan sonra çift görme, yürümede dengesizlik, davranış sorunları ortaya çıkabiliyor. Dr. Hülya Akan, yasal olarak zehirlenme kabul edilen alkol kan düzeyinin 80-100 mg/dl. olduğunu söylüyor. Eğer kandaki miktar bunun yaklaşık iki katına çıkarsa bilincin kapanması ya da diğer adıyla alkol koması gerçekleşebiliyor. Dr. Akan uyarıyor: “Düzeyler daha da yükseldiğinde bu durum ölüme kadar gidebilir!”

Aklınızda bulunsun, alkol koması, direkt olarak alınan alkol miktarıyla ilgili. Düzenli olarak alkol alan biriyseniz, tolerans eşiğiniz daha yüksek olacağından bulgular daha geç ortaya çıkabiliyor. Alkole alışık olmayan biriyseniz de özellikle alkolü hızlı aldığınızda daha düşük doz bile olsa bulgular oluşabiliyor. Siz iyisi mi ağır ağır ve minik yudumlar halinde içmeyi tercih edin.

Akşamdan kalma hali nasıl geçer?

Gece, içkiyi fazla kaçırdıysanız, ‘akşamdan kalma’ysanız baş ağrısı ve halsizlik çekebilirsiniz. Dr. Hülya Akan, bu durumda ilaç almanın pek faydası olmadığını söylüyor. Geceyi bol alkollü bir kutlamayla geçirecek olanların yeni yılın ilk gününü evde dinlenerek geçirmeyi göze alması gerektiğini belirtiyor. Dr. Akan, ayrıca şu önerilerde bulunuyor:
  • Bol sıvı tüketin.
  • Alkol kan şekerini düşüreceğinden, kalorisi yüksek dengeli besinler tüketin.
  • Rahatlatıcı bitki çayları için.
  • Çok şiddetli baş ağrınız varsa ve midenizde sorun yoksa ağrı kesici kullanabilirsiniz.

İçki içilen bir gecenin ertesi gününde yaşanan baş ağrısı ve mide bulantısından kurtulmak için ne yapmak gerekiyor diyorsanız Alkolden sonra sıkıntı yaşamayın! makalemizi tıklayın…

Dikkat! Kutlama sonrası felci tehlikesi…

Dr. Halit Togay, kutlama sonrası felcini, “Kola gelen ana sinirlerden biri olan radial sinirin, üst kol kemiği civarında sıkışması sonucu, elin bilek ve parmaklarının el sırtına doğru kaldırılamaması ve düşük el halini alması” şeklinde tanımlıyor.

Bu durum, çadırda, sert yerlerde, kampetlerde yatan dağcı ve kampçılarda görülebileceği gibi en fazla, alkol alıp yatanlarda ortaya çıkıyor. Bu felç, birkaç saat içinde kendiliğinden geçebileceği gibi Dr. Togay’a göre bazı ağır vakalarda ilaç tedavisine, nadir olmakla birlikte cerrahi müdahaleye de başvurulabiliyor. Dr. Togay, yılbaşı ertesinde, ciddi sağlık sorunları yaşanmaması için şu önerilerde bulunuyor:
  • Nerede yattığınızı bilemeyecek kadar alkol almaktan kaçının.
  • Omuzla dirsek arası bölge dıştan bası altında kalmayacak şekilde, yumuşak ve rahat bir yerde yatmaya özen gösterin.
  • En sağlıklı yatma biçimi sırtüstü uzanmaktır.
  • Çok sarhoş bir şekilde yatmamak için uyumadan önce kahve içmek gibi basit önlemler alabilirsiniz.

Uykusuz bir gecenin ardından…

Uykusuz ve yorucu bir gece en çok sinir sistemini etkiler. Böyle bir gecenin ardından karşılaşılabilecek sorunlar neler mi?
Konsantrasyonda azalma
  • Dikkatsizlik
  • Sinirlilik
  • Fazla hareketlilik
  • Hatırlamada güçlük
  • Dengesizlik ve motor koordinasyon bozuklukları
  • Yemek borusu ve mide tahrişi
  • Şeker düşüklüğü
  • Tansiyonda düşme
  • Çarpıntı

İşte bu nedenle, yılbaşı eğlencesinin ertesi gününü iyi bir dinlenmeyle, beyninizi yoracak uğraşlarla meşgul olmadan, hafif ve dengeli beslenerek, başta su olmak üzere bol sıvı tüketerek geçirmelisiniz.


İlgili haberleri okumak için tıklayın:

Alkolden sonra sıkıntı yaşamayın! İçki içilen bir gecenin ertesi gününde yaşanan baş ağrısı ve mide bulantısıyla başa çıkın...

Yeni yıla sağlıklı beslenerek girin 31 Aralık günü, yılbaşı gecesi ve yeni yılın ilk gününde beslenmenizde nelere nasıl dikkat etmelisiniz?

En sağlıklı yeni yıl kararları “Bu yıl kendime iyi bakacağım”: Kendiniz için yeni yıl dileğiniz bu olsun. Nasıl mı?

Kalbinize iyi bakın Yeni bir yıl kalp sağlığınız için yepyeni kararlar aldığınız, kalbinize çok iyi baktığınız bir yıl olsun!

Yeni yılda yeni diyetle yenilenin… Yeni yılda daha enerjik, daha mutlu, daha heyecanlı olmanızı sağlayacak yeni beslenme planı önerimizle değişime hazırlanın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER