@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.02.2017

Kronik yorgunluğun sebebi bağırsaklar!

Yeni yapılan bir araştırmanın sonucuna göre kronik yorgunluğun sebebi sindirim sistemi problemleri. Haberin detayları Pudra.com’da

Eğer kendinizi sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız yalnız değilsiniz. Yeni yapılan ve Microbiome Journal’de yayınlanan bir araştırmaya göre, ABD’de bir milyondan fazla kişi kronik yorgunluktan şikayetçi ve bunun büyük bir çoğunluğu da kadınlar. Fakat ilginç nokta şu, kronik yorgunluğu sebebi düşünülenin aksine psikolojik değil, tamamen sindirim sistemiyle ilgili.

Yorgunluğun sebebi sindirim sistemi problemleri

İlgili yazımız: Enerjimizi neler çalıyor?​
 
Birçok hasta bu durumun yorucu ve acı verici olduğunu söylüyor çünkü öte yandan doktorlar da herhangi bir şikayetin sonucunda ilk seçeneği doğru olarak değerlendirmiyorlar. İnsanlar bu yorgunluk semptomlarıyla beraber depresyon, kas ağrısı, uyku sorunları, unutkanlık ve kilo alamama gibi şikayetlerle doktora gittiklerinde doktorlar öncelikle olarak durumun psikolojik olabileceğini varsayıyorlar. Fakat bu yeni yapılan araştırmanın sonucu bu yaklaşımı değiştirmek üzere. Yapılan araştırmada kronik yorgunluğu olan farklı kişilerden alınan dışkılama ve kan örneklerinde bu kişilerin şikayeti olmayan kişilere göre daha farklı bir bağırsak florası yapısı olduğu tespit edilmiş. Bu durum kronik yorgunluk sendromunun mide ve bağırsak sistemiyle ilgili gerçek ve biyolojik bir hastalık olduğunu gösteriyor. Kronik yorgunluk sendromu olan kişilerde iyi bakterilerin daha az, kötü türlerin ise daha fazla olduğu görülmüş ki bu da vücutta iltihap oluşmasına, ağrı ve sindirim sistemi bozukluklarına yol açıyor. Bütün bunların hepsi kötü bakterilerin çoğalmasına, iltihaplanmaya ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden oluyor. Diğer taraftan, araştırmacılar aynı kişilerin kan örneklerine de baktıklarında yine aynı şekilde iltihap gösteren benzer organizmalara rastlıyorlar ki bu da sindirim sisteminin bu bakterilerin kana geçmesine izin verecek kadar geçirgen hale geldiğini gösteriyor. Bu da böylece vücutta iyi bakterilerin yok edildiği, kötü bakterilerin ise kana karışacak kadar arttığı bir döngü yaratıyor ve bu sebeple bağışıklık sisteminiz sürekli bu durumla mücadele ederken yoruluyor; sonuç olarak da kronik yorgunluk ortaya çıkıyor. Sürekli yorgun ve hasta hissediyorsanız buna şaşırmamak gerek.
 

Kronik yorgunluğa karşı ne yapılabilir?

Araştırmacılar sindirim sistemindeki problem sebebiyle ortaya çıkan kronik yorgunluğa karşı bağırsak florasındaki faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlayacak gıdalarla beslenilmesini öneriyorlar. Enerjinizi arttıracak ve probiyotik gıdalarla beslenmek en doğrusu. Bir daha sefere yorgun hissettiğinizde kahve yerine kefir içmeyi düşünebilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Sürekli yorgunluk hissetmek neden olur?
Kendinizi sürekli yorgun, halsiz, bitkin mi hssediyorsunuz? Kronik yorgunluk sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Nedenlerini Pudra.com araştırdı.

Her gün tüketmeniz gereken doğal probiyotikler
Doğal probiyotikler sindirim sistemini çalıştırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Peki, her gün tüketmeniz gereken doğal probiyotikler hangileri?

Sabahları zinde uyanmak için
Sabahları halsiz ve bitkin kalkmak yerine, güne enerjik ve dinç bir şekilde başlamak için bu 7 öneriye dikkat!

Bağırsaklarımız psikolojimizi nasıl etkiliyor?
Bağırsakların psikoloji ve sağlık üzerinde düşündüğünüzden çok daha fazla etkisi var. Pudra.com ikinci beyin olarak bilinen bağırsaklarımızı araştırdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER