24.10.2014

Zayıflama haplarını neden kullanmamalı?

Zayıflamaya yardımcı olduğu iddia edilen birçok besin ve ilaç takviyesi aslında çok zararlı. Amerika’da yapılan son araştırmalar, zayıflattığı iddia edilen bütün takviyelerden uzak durulması gerektiğini gösteriyor.

Amerika’da yapılan bir araştırma, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) piyasadan geri çektiği bazı zayıflama takviyelerinin piyasada hala satışta olduğunu öne sürdü. Son derece tehlikeli kimyasallar içeren bu takviyelerden uzak durmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Zayıflama haplarını neden kullanmamalı?

Amerikan Medical Association Dergisi'nde yayınlanan yeni bir araştırma, FDA’nın piyasadan geri çektiği zayıflamaya yardımcı takviyelerin aylar sonra raflara geri döndüğünü ortaya koydu. Üstelik bu takviyeler doğrudan kalp krizi ve felce neden olan bazı yasak maddeleri de içermeye devam ediyordu.

FDA 2009 ile 2012 yılları arasında 274 adet diyet takviyesini piyasadan çekmişti. Harvard Üniversitesi’ne bağlı bir sağlık ağı olan Cambridge Health Alliance araştırmacıları, piyasada satılan 27 ürünü analiz ettiler ve üçte ikisinde bu toplatılan takviyelerdeki içeriğin bulunduğunu saptadılar.

Rahatsız edici olansa, araştırmacıların paketi ve ismi değiştirilen ürünlere ulaşamamış olmaları; araştırmacılar sadece toplatılan versiyonları ile aynı ismi taşıyan ürünler üzerine yoğunlaşabildiler. Bu durumda, şu an piyasada, tehlikeli kimyasallar içerdiği ve sağlıksız olduğu onaylandığı halde ismi ve paketi değiştirilerek satışa sunulan pek çok ürün olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaliforniya Üniversitesi Eczacılık Profesörü Candy Tsourounis de zayıflamaya yardımcı olduğu öne sürülen tüm takviyelerden uzak durulmasını tavsiye etti. “Araştırma bulguları göz önüne alındığında, bu takviyeler sağlıkla ilgili önemli riskler taşıyot” diyen Tsourounis’e katılmamak elde değil.

Sağlığınızı riske sokan bu takviyelerden uzak durun. Zayıflamak için en iyi yolun, aslında hepimizin bildiği gibi, dengeli ve sağlıklı beslenmek olduğunu unutmayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER