@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.08.2018

Aletli pilates ve mat pilates arasındaki farklar

Mat pilates mi reformer mı? Kendi ağırlığınızla yapılan mat pilates ile aletli pilates arasındaki farklar hakkında detaylı bilgi için Pudra.com'u okuyun.

Reformer pilates egzersizlerinden farklı olarak mat pilates, vücudun kendi ağırlığı ile gerçekleştirilen bir egzersiz türü.

Aletli pilates ve mat pilates arasındaki farklar

Pilates, 20. Yüzyıl'ın başlarında, Joseph Pilates tarafından vücudun genel sağlığını iyileştirmek amacı ile minder üzerinde veya özel olarak dizayn edilmiş aletlerle yapılan zihin ve beden bütünlüğünü öngören doğru nefes ve dengeyi birleştiren hareket sistemi.

Ortaya çıkma amacı rehabilitasyon olan pilateste egzersizler kontrollü olarak yapıldığından pilates her yaş ve aktivite düzeyine uygun. Bu egzersiz sistemi vücudumuzun core bölgesini, yani merkezini daha güçlü hale getirip günlük hayatta karşılaştığımız ruhsal ve bedensel streslere daha sağlam durmamızı sağlıyor.

Egzersiz sistemine adını veren Joseph Pilates sistemini şu şekilde tanımlıyor: “10 seans sonra iyi hissedeceksiniz, 20 seans sonra daha iyi görüneceksiniz, 30 seans sonra yepyeni bir görünüme sahip olacaksınız.”

Mat pilates nedir?

Mat pilates, minder üzerinde ve gruplar halinde yapılan bir egzersizler bütünü. Reformer pilateste de mat pilateste de amaç aynı: Beden gelişimine destek olmak, beden kontrolünü sağlamak ve postürü düzgün bir vücut, sağlıklı yaşam...

Reformer pilateste yapılan hareketlerin mindere uyarlanmış olan mat pilateste, iki pilates türünü birbirinden ayıran nokta reformer tekniğinde çalışırken kullandığımız platformun sahip olduğu mekanizmalar. Ancak mat ya da reformer fark etmeksizin, iki pilates türünde de aynı kas grupları çalıştırılıyor ve derslerde temel pilates prensipleri olan nefes, konsantrasyon, merkezleme, kontrol, kesinlik ve akıcılık prensiplerini esas alınıyor.

Aletli pilates özellikleri

Reformer pilatesteki omuz desteklikleri, ayak barları ve yaylar kişinin daha güvenli bir şekilde kontrolünü sağlamayı amaçlıyor. Bu anlamda aletli pilates olarak da tanımlayabileceğimiz reformer pilateste, aletler vücuda destek olurken, duruşu mümkün olan en iyi seviyede tutar. Böylece egzersizlerden de maksimum fayda sağlanıyor..

Aletli pilateste üç farklı türde mekanizma var. Bunlar reformer, cadillac ve trapez olarak üçe ayrılıyor. Bu aletlerin üzerindeki yaylar ile direnç ve kuvvet uygulanarak bireyin kısa sürede beden ve zihin bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor. 
 
Reformer - aletli pilates

Bir diğer yandan bir eğitmenle birlikte yapılan aletli pilates sayesinde kişiler daha güvenli ve kontrollü oluyor. Vücut henüz yeterince kuvvetli değilse ve beden kontrolü başlangıç seviyesindeyse başa gelebilecek sakatlıklar da bu sayede önleniyor. Bu anlamda aletli pilates, mat pilatese göre daha fazla tercih ediliyor. Özellikle vücudun çeşitli bölgelerinde ağrı ve sakatlık varsa, örneğin bel ya da omuz fıtığı, dizlerde kireçlenme gibi sorunlar mevcutsa, aletli pilates bu tür sakatlıkları ya da rahatsızlıkları olan kişiler için daha kontrollü ve güvenli. Tabii ki mutlaka bir eğitmen eşliğinde... 

Her halükarda, özellikle pilatese yeni başlıyorsanız, omuzlarınızda, belinizde ya da bacaklarınızda herhangi bir sakatlık varsa, mat ya da aletli pilates fark etmeksizin pilatese deneyimli bir eğitmen eşliğinde başlamanız ve burada edindiğiniz bilgi ve deneyimlerle pilatese devam etmeniz daha doğru olacaktır.

İlgili haberlerimiz: 

Pilatesin 10 faydası
Duruş bozukluklarını düzeltmekten, ortopedik ağrılara son vermeye kadar pek çok etkisi olan pilates, düzenli yapıldığında vücuda pek çok fayda getiriyor.

​Ofiste yapabilececeğiniz 5 pilates egzersizi
Ofiste saatlerce bilgisayar başında oturmaktan, sırtımızda ağrılar, bacaklarda uyuşma sorunlarımız başladı. Aslında ofiste yapabileceğiniz o kadar çok egzersiz var ki, önemli olan günde sadece 5-10 dakikanızı ayırmak.

Pilatese yeni başlayanlar için 5 öneri
Pilates master eğitmeni Dt. Burcu Aydın, hiç pilates deneyimi olmayıp da bu spora başmaya niyetli olan Pudra.com okuyucularına 5 önemli uyarıda bulunuyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER