@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.06.2014

AntiGravity Fitness nedir? Nasıl yapılır?

İstanbul'daki NuYu Gym, sporseverleri Madonna, Rihanna, Pink gibi isimlerle çalışan, AntiGravity Fitness’in yaratıcısı Christopher Harrison ile buluşturdu. Pudra.com olarak AntiGravity ile ilgili merak ettiklerimizi Christopher Harrison'a sorduk.

Geçtiğimiz günlerde NuYu Gym, sporseverleri ve formuna özen gösterenleri, Madonna, Rihanna, Pink gibi isimlerle çalışan, fizik yasalarına meydan okuyan AntiGravity Fitness’in yaratıcısı Christopher Harrison ile buluşturdu. Bakın profesyonel dans, jimnastik kariyeri ve uçma hayali Christopher Harrison'a nasıl ilham vermiş, AntiGravity nasıl doğmuş...

AntiGravity Fitness nedir? Nasıl yapılır?

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?
New York’ta yaşıyorum. AntiGravity Fitness ve Yoga’nın yaratıcısı ve AntiGravity® şirketinin kurucusuyum. Profesyonel jimnastikçi ve Broadway dansçısıydım. Harekete olan tutkum ve geçmiş deneyimlerimle 1991’de AntiGravity® şirketini kurdum. Çocukken uçmak en büyük hayalimdi. Annem, bilinen annelerin aksine asla uçamayacağımı söylemedi, beni heveslendirdi ve teşvik etti. Profesyonel dans ve jimnastik kariyerim, hareketliliğe olan bağlılığım ve bu uçma hayalim ile yer çekimine meydan okuyan AntiGravity® filizlendi ve hayat buldu.

AntiGravity fitness yoga christopher harrisonAntiGravity Fitness konsepti nasıl oluştu?
Dans kariyerim boyunca, rahatsızlıklarım, sakatlıklarım ve operasyonlarım oldu ve bunlar da beni hareket anlamında kısıtlamaya başladı. Eskisi kadar rahat esneyemiyor, her zaman yaptığım hareketleri yapmakta zorlanıyordum. Hareketi seven biri olarak ve yaşam tarzımda da antrenmansız kalamadığım için bu konuyla ilgili çözümler düşünmeye başladım. Tam bu dönemde, bir Brezilya seyahatimde ipek hamaklarla yapılan yöresel bir gösteriye denk geldim. Gördüklerim bana ilham verdi. Yoga, dans, pilates, akrobasi gibi birçok hareketi bu hamak sayesinde rahatlıkla yapmaya başladım. Yaşadığım operasyonların ve sakatlıkların etkileri de iyileşmeye başladı. Hamak omurilik, kaslar ve eklemler arasında alan açarak, sıfır sıkışma etkisi yaratıyor, bu da esneme ve rahatlama sağlıyor, ağrıları ortadan kaldırıyor. Sistemi kendimden sonra şirketimin üyelerinde de denedim ve aynı sonuçları elde edince 2007 yılında tüm dünyayla paylaştık. AntiGravity sadece göründüğü gibi yer çekimine karşı gelmekle kalmıyor, ruh halini de yenileyerek iç dünyamızla yüzleşmemizi de sağlıyor, hayatımıza ışık tutuyor. İmkânsız gibi düşündüğünüz hareketleri rahatlıkla yaparak aslında hayatla ilgili da bir yaşam tarzı edinmiş oluyor, karşınıza çıkan engellerle ve zorluklarla daha kolay başa çıkabiliyorsunuz.

AntiGravity hareketlerinden biraz bahsedebilir misiniz?
Yoga, jimnastik, dans, pilates gibi disiplinlerindeki hareketleri, kendi kişisel geçmişimden yola çıkarak uyarladım. Bu kombinasyonlar, bedenle akıl arasında bir bağlantı kurarken aynı zamanda vücudu güçlendiriyor, esnetiyor, uzatıyor ve çeviklik katarak beden farkındalığının artmasını sağlıyor. 1000 farklı hareket 6 teknik olarak ayrılıyor; AntiGravity® Aerial Yoga, AntiGravity® Suspension Fitness, AntiGravity® Pilates, AntiGravity® Restorative Yoga, AntiGravity® Kids & AntiGravity® AIRbarre…

AGF egzersizlerinin pozitif etkilerini ne kadar zamanda görebiliriz?
Daha ilk derste hissetmeye başlarsınız. Teknik, tüm vücut tipleri ve fitness kapasitelerine hitap ediyor. 3 mekik çekebiliyor ve bir tahtayı 15 saniye boyunca tutabiliyorsanız, başarılı olursunuz. Derse katılan herkesin daha sağlıklı, daha mutlu ve hatta birazcık daha uzun boylu olarak dersten ayrılacağı yönünde garanti veriyorum!

AntiGravity fitness yoga christopher harrisonAGF uygulaması için belirli bir yaş sınırı var mı?
AntiGravity®, Kids programı ebeveyn/çocuk sınıfıyla başlıyor. AntiGravity® Restorative programımız ise her yaş grubuna hitap ediyor. Yaşlılar ise bu programa bayılıyor! Her yaştan insan bunu yapabilir.

AGF giderek daha popüler hale geliyor ve farklı versiyonları her yerde ortaya çıkıyor. AGF’i diğer havada yoga/fitness versiyonlarından nasıl ayırabiliriz?
Orijinal AntiGravity’de üzerinde logomuz olan AntiGravity® hamakları kullanır. Eğitmenlerimiz, fitness düzenleme topluluğunun oluşturduğu, onaylı titiz bir belgelendirme programlarından geçerler. Taklit edilmek, her yenilikçi için bir nevi komplimandır. Buna karşılık, sahte bir tasarımcı çantası alan kişi çok büyük bir sorun yaşamayacakken, konu sağlığınız olduğunda, karşınızdakinin orijinal olmasına dikkat etmek oldukça önemli. Emniyetinizi güvenceye almak için AntiGravity® logosunun mevcut olup olmadığına bakabilirsiniz.

Şu anda kaç ülkede AGF uygulayıcıları var?
2014 Mayıs ayı itibariyle 51 ülkedeyiz.

Eğitmen olarak, AGF teknikleri öğretilirken en çok dikkat edilmesi gerekenler neler?
Sertifikalı bir AntiGravity eğitmeni, konu ile ilgili özel ipuçları dâhil olmak üzere, her vücut tipi ve fitness düzeyine, güvenli bir şekilde nasıl sıfır sıkıştırmayla ters dönme gerçekleştirebileceğini öğretmek üzere özel eğitimlerden geçiyor ve onaylandıktan sonra eğitim verebiliyor.

AGF sahne performansı koreografi için bir ilham kaynağı olduğu dikkat çekiyor. Koreografisini yaptığınız sanatçıları ve özel şovları bizimle paylaşabilir misiniz?
Akademi ödülleri, Grammy ödülleri, Metropolitan Opera, Olimpik törenler ve 2008 yılında Washington DC’de gerçekleşen, Başkan Obama’nın göreve başlama seremonilerindeki ikili performanslar uzun listemizden verebileceğimiz örneklerden sadece birkaçı… Mariah Carey, Rihanna, Pink ve P. Diddy gibi ünlüler için AntiGravity’li koreografiler tasarladım. New York 2012 Victoria Secret moda şovunda da kullanıldı. Liste böyle uzayıp gidiyor.

AntiGravity fitness yoga christopher harrisonNuYu Gym’deki atölye çalışmaları nasıl geçti?
NuYu Gym tüm dünya gezilerimde gördüğüm en iyi butiklerden birisi. Müge, Meltem ve Luna; Türkiye’deki ortaklarımız. Tek düşündükleri kaliteli bir program, iyi eğitilmiş eğitmenler, müşteri memnuniyeti ve eğlence! Aralarında ulusal şampiyonluklara sahip sporcular ve birinci sınıf fitness uzmanlarının da bulunduğu eğitmenlerin seviyesinden etkilendim.

Başka atölye çalışmaları için Türkiye’ye dönecek misiniz?
Türkiye’ye hayranım ve geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Yemekleri, tarihi, mimarisi, manzarası ve güzel insanları kalbimde iz bırakarak, geri dönmem için işaret veriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER