18.10.2017

Basit diyafram nefesi nasıl alınır?

Sadece doğru nefes alıp vererek sağlık ve neşeye ulaşmak mümkün. Basit diyafram nefesi egzersizlerini Pudra.com'da bulabilirsiniz.

İZLE: RAHATLATAN NEFES EGZERSİZİ👇 
İnsanoğlu binlerce yıldır zihinsel, fiziksel ve ruhsal sağlığı için nefes tekniklerini kullanıyor. İşte bu nefes tekniklerinden biri de diyafram nefesi. Çünkü sadece doğru nefes alıp vererek bile sağlık ve neşeye ulaşmak mümkün. Biz de Pudra.com olarak, Bütünsel Sağlık ve Ayurvedik Yaşam Danışmanı Ebru Şinik'in bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak diyafram nefesine dair egzersizlerini sizinle paylaşıyoruz.

Basit diyafram nefesi nasıl alınır?

Diyafram nefesi nasıl alınır?
  • Ağzınız kapalı olsun. Dil ucunuz en dön iki dişin hemen arkasında ve hafifçe üst damağa değecek şekilde, rahat bir şekilde dursun.
  • İki burun deliğinden basit, ihtiyacınız kadar nefes alıp vermeye başlayın. Çok derin almaya çalışmayın. İhtiyacınız ne ise o kadar...
  • Nefes alırken karnınız dışarı doğru genişlerken, nefes verdiğiniz sırada yine karnınız içe doğru çekilmeli, doğal yolunda ilerlemeli. Diyafram kasının aktif çalışmasının belirtisi, karın kaslarının bu gel-git süreçleridir.
  • Farkındalığınızı karın bölgenizde tutmaya çalışın. Bunu yaparken gözlerinizi kapatın. Nefes alırken karnınız şişsin. Nefes alma ihtiyacınız devam ediyorsa, göğsünüz de şişmeye başlar. Bu, aldığınız nefesin derinliğine bağlıdır.
  • Nefesi verirken dikkat: Nefes verirken ciğerlerinizdeki son hava zerresi çıkana kadar nefes verme işlemine devam etmeniz gerekir. Aldığınız tüm nefesi boşaltmalısınız. İçinizde hiç hava kalmadığına emin olduktan sonra tekrar nefes alabilirsiniz. 
  • Nefes egzersizlerinin sırrı, nefes verme süresinde saklıdır. Bu da, aldığınız nefesin mümkün olduğunca iyi verilmesi ile mümkün olur.
  • Bu basit egzersizi her sabah veya her akşam, boş mide ile 5-10 dakika boyunca uygulayın. Böylece tüm sinir sisteminiz dengelenecektir. 
  • Egzersizlere alıştıkça nefes alma sürenizi ve nefes verme süresini uzatmaya çalışın. Al nefes, 1-2-3-4-5-6, ver nefes 1-2-3-4-5-6'ya kadar nefesinizi içinizde tutabilir, nefes vermeyi de içinizden sayarak daha uzun tutabilirsiniz. 

Nefesi doğru alıp almadığınızdan emin olmak için:
- Egzersiz sırasında elinizi karnınıza koyun.
- Nefes alıp verişiniz esnasında bedeninizi izleyin. Sadece göğsünüz inip çıkıyorsa, diyafram kasınız çalışmıyor demektir.
- Tamamen emin olabilmek için bu kez yere uzanın.
​- Aldığınız nefesi öncelikle karnınızda hissettiğinize emin olun. 
- Sadece göğsünüz inip kalkıyorsa, üst solunumdan nefes alıyorsunuz demektir.
- Nefes alıp verirken öncelikle karnınız inip kalkmalı.
- Nefesi daha uzun alıyorsanız, bu durumda önce karnınız, daha sonra göğsünüz şişmelidir.
- Nefes verirken de önce göğsünüz, ardından karnınız içe çekilir.

Konuyla ilgili haberler

Sadece nefes alarak zayıflamak mümkün mü?
Ayurvedik Yaşam Eğitmeni Ebru Şinik kadim nefes teknikleriyle nasıl zayıflanacağını Pudra.com için yazdı.

Doğru nefes alıyor musunuz?
Doğru nefes alımı çok önemli. Çünkü yetersiz oksijen alımının insanda neler yarattığını tahmin bile edemezsiniz. Bu yüzden doğru solunum şekilleriyle doğru nefes almak için yazımızı okuyun.

Sağlıklı uyku için burundan nefes alın
Geceleri rahat nefes alabiliyor musunuz? Sabahları boğazınızda kuruluk hissi oluyor mu? Uyku kaliteniz düşüyor mu? Tüm bu sorular sizi burun tıkanıklığınız olup olmadığı gerçeğiyle yüzleştirecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER