26.05.2017

Bisiklete binmek için 15 neden

Bisiklete binmenin sadece çocukluğunuzdaki bir eğlence olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! İşte bisiklete binmek için 15 neden.

Yaz gelince açık alanlarda daha fazla aktivite ve spor yapma olanağımız artıyor. Bu güzel havalarda koşu veya yürüyüşün yanı sıra bisiklete binmeye ne dersiniz? Bisiklete binmek en ucuz, basit ve eğlenceli egzersizlerden biri, üstelik çocuklar için de ideal. Bisiklete binmenin tüm kaslarınızı aynı anda çalıştıran çok iyi bir kardiyo olduğunu, uykusuzluğa iyi geldiğini ve cinsel hayatınızı güzelleştirdiğini biliyor muydunuz? İşte Pudra.com'dan bisiklete binmek için 15 neden... (Bisiklete binerek nasıl zayıflayabilirsiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)

Bisiklete binmenin sağlığa yararları
 
1. Bisiklete binmek tüm vücudunuzu özellikle bacak kaslarınızı çok iyi çalıştırıyor, güçlendiriyor. Aynı zamanda bileklerinizi de güçlendiriyor ve eklem ağrılarına bağlı hastalıkların önüne geçiyor.
2. Bisiklete binmek kalp sağlığına iyi geliyor ve kalp hastalıklarından koruyor.
3. Bisiklete binmek denge ve koordinasyon gibi yeteneklerinizin gelişmesini sağlıyor.
4. Standford Üniversitesi’nde insomnia üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucuna göre her sabah 20-30 dakika pedal çeviren kişiler akşamları daha rahat uykuya dalıyor. Gün içinde bisiklete binmek uykunuzu düzene sokmaya yardımcı oluyor. (Spor yapmak, uykusuzluk gibi birçok problemin önüne geçiyor, Egzersizin 12 şaşırtıcı faydasını da daha önce araştırmıştık.)
5. Bisiklet güvenlik önlemleri alınarak dikkatli kullanıldığı takdirde ömrü uzatıyor çünkü metabolizmayı hızlandırıyor ve bu egzersiz birçok kanser türüne karşı koruyor.
6. Bisiklete bindiğiniz zaman kalp sağlığınız ve metabolizmanız güçlendiği için vücut direnciniz artıyor ve bu tabii ki cinsel hayatınızı da olumlu yönde etkiliyor, cinsel performansı da arttırıyor.
7. Bisiklete binmek kilo vermeye ve sağlıklı kiloda kalmaya yardımcı oluyor. Çocuklarda obezite riskini azaltıyor.
8. Kısa mesafelerde araba yerine bisikleti tercih etmek hem hava kirliliğinin önüne geçiyor hem de gideceğiniz yere daha hızlı gitmenizi sağlıyor.
9. Bisiklet ailenizle veya eşinizle sosyalleşmenizi sağlıyor. Hafta sonları ailecek bisiklet turları yaparak eğlenebilirsiniz.
10. Bisiklete binmek olumlu bir bağımlılık sahibi olmanızı sağlıyor. Bisiklete binmek güzel bir alışkanlık olabilir.
11. Bisiklete binmek daha iyi odaklanmanızı sağlıyor aynı zamanda ruh sağlığına iyi gelerek daha mutlu bir insan olmanıza yardımcı oluyor. (Mutlu olmanın 6 kolay yolu başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
12. Bisiklete binmek stresi azaltmaya yardımcı oluyor. Düşüncelerinizden arınmak mı istiyorsunuz? Bisiklete binin.
13. Bisiklete binerek herhangi başka bir egzersiz yapmanıza gerek kalmadan fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.
14. Bisiklete binmek koşmaktan daha rahat yapılabildiği için ayaklarınızı ve ayak bileklerinizi daha az yorarak egzersiz yapmış oluyorsunuz.
15. Bisikletle ilgili organizasyonlara katılarak yeni insanlar tanıyabilir ve daha fazla sosyalleşebilirsiniz.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
En kolay ve en çok zayıflatan 7 egzersiz
Bu egzersizleri hepimiz çok iyi biliyoruz: En kolay yapılabilen ve en çok zayıflatan 7 egzersizi Pudra.com yazdı.

​Kilo vermek için ne kadar yürümeli?
Zayıflamak için günde kaç adım atmak lazım? Ne kadar sıklıkta yürümek gerekiyor? Yürüyerek nasıl kilo vermebileceğinizi Pudra.com yazdı.

​Kişiliğinize uygun spor hangisi?
Yaptığımız sporları kişiliğimize göre seçmek hem devamlılığı hem de maksimum seviyede keyif almamızı sağlıyor.

​Bacak sıkılaştıran hareketler
Sıkı ve ince bacaklara sahip olmak ister misiniz? Pudra.com'un önerdiği 5 bacak egzersizleriyle istediğiniz kıyafetleri giymeye bir adım daha yaklaşacaksınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER