burcu aydin
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Etkisi bilimsel olarak ispatlandı: 7 dakikada fit olun!

Sadece kendi vücut ağırlığınızı kullanarak 7 dakikada etkili bir egzersiz programı yapmak hayal değil! Dt Burcu Aydın, bilimsel olarak etkisi ispatlanmış bu egzersiz programını Pudra.com'da anlatıyor.

New York Times dergisinin 12 Mayıs 2013 tarihli sayısında çarpıcı bir yazı yayınlandı. Egzersiz bilimi ile ilgili bu yazıyı okuyunca sizinle paylaşmaya karar verdim.

Etkisi bilimsel olarak ispatlandı: 7 dakikada fit olun!

Egzersizler hakkında her gün yeni şeyler öğrenmeye devam ediyoruz. İlham verici araştırmalardan biri 'American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal’da Mayıs ayında yayınlanan bir araştırmaydı. Bu araştırma egzersizler konusundaki yenilikleri günlük hayatımıza nasıl adapte edebileceğimiz konusunda iyi bir örnek. Kısaca özetleyeyim:

Bu yeni yaklaşımda sadece kendi vücut ağırlığınızı kullanıyorsunuz, ihtiyacınız olan şeyler bir sandalye ve evinizin bir duvarı. Yapacağınız toplam 12 egzersiz ve harcayacağınız zaman 7 dakika.

Kısa sürede yapılan yüksek yoğunluklu egzersizler artık Amerika’da ve dünyada oldukça revaçta. Bu popüler egzersiz modeli, klasik dayanıklılık egzersizleri ile elde edilen fitness başarısını kısa süre ayırarak elde edebileceğimizi vaat ediyor. Bu iddia bilimsel olarak da kanıtlandı. Yapılan çalışmalar sadece birkaç dakikanızı ayıracağınız yüksek yoğunluklu egzersizlerin, saatlerce yapacağınız koşu veya bisiklete binmekle kaslarınızda aynı moleküler değişikliklere neden olduğunu gösteriyor.

Yüksek yoğunluklu egzersizlerin en önemli özelliği 30 saniye hızlı yapılan hareketler ve egzersizler arasında verilen kısa dinlenme araları. Yayınlanan bu araştırmada egzersizler arasındaki dinlenme süresi ise 10 saniye. Denemek isteyenler için egzersilerin şemasını paylaşıyorum. Her bir hareket arasında 10 saniye dinlenme molası vermeyi unutmayın.

Dt.Burcu AYDIN
www.dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER