20.11.2017

Kadınlar için spora uygun tayt ve pantolon seçimi

Spor yaparken hareketlerinizin kısıtlanmaması için kıyafet tercihlerinizi doğru yapmanız gerekir. Bunun için dikkat etmeniz gerekenleri yazdık.

Egzersiz sırasında hareketlerimizin kısıtlanmaması, aynı zamanda farklı sporlara uygun olarak, örneğin bel bölgesinin korunması, sıkı durması için seçeceğimiz spor kıyafet çok önemli. Biz de Pudra.com okuyucuları için kadınların spor sırasında kullanabileceği tayt ve pantolonlar hakkında yazdık. 

Spora uygun tayt ve pantolon seçimi

1) Yoga ve pilates hareketleri için ideal: Sculpt tayt 
Yoga, pilates ve bale gibi dans türlerindeki ihtiyacı karşılamak üzere tasarlanan tayt, beli destekliyor olmasıyla pozları daha rahat yapmanızı sağlıyor. 
 
Profesyonel balerin Nardia Boodoo, "Dansçıların bel kısmının son derece sabit ve sıkı durması gerekiyor. Göbekten omurgaya kadar olan kısmın sabit olduğunu hissetmeniz gerek. Bu taytın bel kısmı tam ihtiyacım olan kalınlıkta ve göğüs kafesimin altına kadar geliyor. Taytın kesimi bacaklarımı uzun ve gövdemi daha küçük gösteriyor, böylece kendime güvenmemi ve iyi göründüğüme emin olmamı sağlıyor."

s
2) Pistlerin yıldızı olmak için: Speed tayt
Hız koşularında kendinizi hafif ve engelsiz hissetmeniz için tasarlanmış olan speed tayt,  kompresyon özelliğiyle de yumuşak doku hareketlerini azaltarak daha hızlı koşmanızı sağlıyor.
tayt
3) Spor yaparken eşyalarınızı düşündürmeyen: Epic Lux tayt
Teknik koşu taytı olarak tasarlanan epic lux taytlar, tasarımı sayesinde hareket halindeyken bile telefonunuzdan şarkı değiştirebilmenize, mesajlara cevap verebilmenize ve hızlıca fotoğraf çekebilmenize olanak sağlıyor.

epic
4) Antremanların kolay yolu: Power tayt
6 temel hareket olan itme, çekme, lunge, squat, bükülme ve döndürmeye dikkat edilerek tasarlanan tayt powermesh kumaş ile orta düzeyde bir kompresyon sağlarken aynı zamanda pürüzsüz bir dokunuş yaratıyor, en yoğun antrenmanlarda bile kuru ve serin kalmanıza imkan veriyor.
poer
5) Rahat bir esneklik için: Pro Tayt

Özellikle esneklik ve ağırlık çalışmalarında size varlığını hissettirmeyecek kadar rahat ve çok hafif olan pro taytları, ister tek başına isterseniz de şortların altına katman olacak şekilde kullanabiliyorsunuz.

pro
6) Spinning için: Fly tayt
Fly tayt, vücudu sınırlamadan sarıyor. Dizin biraz altında kalan bu tayt, hareketi kısıtlayacak kadar aşağıya inmiyor. Yeni bir dikiş tarzı kullanılarak tasarlandığı için vücudunuz ısındığında dikişleri vücudunuzu tahriş etmiyor, rahatsızlık vermiyor.
nike
7) Kendi ritminizi yakalayın: Bliss pantolon 

Çok yönlü hareketler gerektiren, dans veya boks gibi sporlar için kendinizi kısıtlamadan hareket etmenizi sağlayacak olan Nike Bliss Pantolon, rahat kesimi ve dokuma kumaşı sayesinde kendinizi hafif hissetmenizi sağlıyor. Bir hareketten diğer harekete geçişi kolaylaştırıyor. 

bliss
8) Doğru yoga duruşları için: Flow pantolon

Son derece yumuşak jarse dokusu ile Nike Flow pantolon, müthiş bir rahatlık sağlıyor. Drape ve bol silüet dansçı duruşu ve yarım ay duruşu gibi esneme hareketlerini kolaylaştırıyor. 

Flow pantolonun tasarımcısı ve Nike tasarım bölümünün başında yer alan Jeongwoo Lee, ürünü şöyle anlatıyor: "Yaptığımız araştırmalarda yoga yaparken de pantolon giymek isteyen kadınlar olduğunu öğrendik. Biz de onlara 360 derece hareket özgürlüğü sunan bir pantolon tasarladık."
flow
9) Koşmanın kolay yolu: Swift pantolon
Koşu yaparken tayt değil de pantolon tercih eden kadın koşucular için ekstra bir seçenek olan swift pantolon, hem koşuda hem günlük kullanımda büyük bir rahatlık sunuyor.
swift
İlgili yazılarımız:

Egzersiz kıyafet ve ekipmanları nasıl temizlenir?
Egzersizde kullandığınız ayakkabılardan spor atletlerine kadar tüm ekipmanları en etkili şekilde nasıl temizleyebileceğiniz Pudra.com'da.

Spor yaparken şık görünmek için 6 öneri
Spora giderken hem kendinizi daha iyi hissedeceğiniz hem de dikkatleri üzerine çekeceğiniz giysiler giymeye ne dersiniz?

Egzersiz öncesi ne yenmeli?
Egzersizin yararını artırmak için egzersizden önce yediklerinize dikkat etmelisiniz. Dt.Burcu Aydın beslenme planında göz önünde tutulması gerekenleri anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER