burcu aydin
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Pilatesin mucizevi etkisini devam ettirme yolları

Pilateste sürekli aynı tekniği kullandığınızda kaslarınızı kuvvenlendirmeniz de kilo vermeniz de durur. Pilates Master Eğitmeni Dt. Burcu Aydın, pilatesin mucizevi etkisini devam ettirme yollarını anlatıyor.

Popüler ve başarılı egzersiz programlarının başarısının nedeni "kas konfüzyonu" tekniğini kullanmalarıdır. "Kas konfüzyonu" kaslarınızı adaptasyon gerçekleşmeden şaşırtmak anlamına gelir. Sürekli aynı sporu yaptığınızda baslangıçta muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz, ancak vücudunuz adaptasyona programlanmış akıllı bir makinedir.

Pilatesin mucizevi etkisini devam ettirme yolları

Haftada 2 kez yaptığınız bir sporda 2-3 ayın sonunda aynı tekniği ve aynı sporu kullanmaya devam ederseniz artık kaslarınızı daha fazla kuvvetlendiremezsiniz ya da kilo vermenizin, tüm çabanıza rağmen durduğuna şahit olursunuz.

Açıklayıcı bir örnek vermek gerekirse; pilates yapanların meşhur "Hundreds" egzersizini uzun süredir dizleriniz kırık olarak yapıyorsunuz diyelim, karın kaslarınız yeterince kuvvetlendi ve hareket kolay gelmeye başladı. Yapacağınız, aynı egzersizi dizleriniz düz ve bacaklarınız 45 derece karşıya uzayarak yapmak olacak.

Eğer gittiğiniz stüdyoda workout'unuz her gidişinizde aynı ise, belirli bir zaman geçtikten sonra pozitif sonuçlar alamayacaksınız. Yapmanız gereken, hareketlerin zorluk derecesini artırmak, daha önce kullanmadığınız pilates topu, bantı, ringi gibi ekipmanları egzersizinize ilave etmek ya da 2-3 haftalık değişimlerle farklı egzersiz tiplerini (kardiyo, ağırlık, direnç egzersizleri gibi) kullanmak. Bunu yaptığınızda "kas konfüzyonu" devrede demektir.

Pilates On Fifth Academy International
Medikal Pilates Master Eğitmeni
Pilates Master Eğitmeni
Dt. Burcu Aydın

Dcakademi.com


 
Etiket: egzersiz, spor, pilates
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER