@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.05.2013

Rihanna’nın form tutma sırrı

Rihanna’nın, İstanbul’da vereceği konserde yakından görmeye sayılı gün kala, nasıl bu kadar fit kalabildiğini merak ettik, araştırdık ve öğrendik. Pudra.com’da.

Getty Images Turkey

Rihanna 30 Mayıs’ta İstanbul’a konser vermek üzere geliyor. Güzelliği ve fit vücuduyla her zaman beğeni kazanan Barbadoslu şarkıcıyı yakından görmemize sayılı gün kala, formunun sırrını öğrenmeye karar verdik.

2012 yılında FHM dergisinin “Dünyanın En Seksi Kadınları” sıralamasında üçüncü sırada yer alan Rihanna’nın fit olma sırrını, spor eğitmeni Harley Pasternak’ın açıklamalarından anlamaya çalışıyoruz.

Pasternak, Rihanna’nın, turnedeyken, günde 25 dakika olmak üzere haftada üç gün spor yaptığını söylüyor. Turnede olmadığı zamanlarda ise egzersiz miktarını artırıyor ve haftada beş güne çıkarıyor şarkıcı. Günde en az 30 dakika kardiyo yapıyor.

Rihanna’nın diğer spor hocası Ary Nunez, şarkıcının spor yapma zamanlarıyla ilgili şöyle diyor: “Hazır olduğunda birlikte çalışıyoruz. Yolda bile olsak, saat gecenin 2’si bile olsa… Onunla 7/24 göreve hazırım.”

Rihanna, koşu bandında koşu yapmayı tercih ediyor. Kilosunu; atlama-sıçrama, jogging, ip atlama, bisiklet çevirme hareketlerini içeren kardiyo egzersizlerini çok fazla yaparak koruyor. O, aynı zamanda, spor programının bir parçası olarak dans etmeyi de seviyor. Tüm bu kardiyo çalışmalarını sahne arkasında ya da gösteri öncesi kuliste yapabiliyor. Çünkü bunlar çok basit egzersizler aslında, herkes evinde yapabilir.

Rihanna vücudunun hangi bölgelerini seviyor?
Bu soruya şarkıcı, “En çok popomu beğeniyorum ve mükemmel görünmesi için çalışıyorum. Popom, kıyafetlerimin güzel görünmesini sağlıyor ve erkekler de onu çok beğeniyor! Bacaklarımı da seviyorum. Herkes ince ve mükemmel bacaklara sahip olmak ister, ben de öyle. Bacaklarımın yağlanmasını istemiyorum, dolayısıyla çok fazla kardiyo çalışıyorum” şeklinde yanıt veriyor.

1,72 metrelik boyuyla orantılı olarak Rihanna 60 kilo. Ona göre önemli olan beden ölçüsü değil, sağlıklı ve fit olmak. Biz de Pudra.com olarak aynı fikre katılıyor, ünlü şarkıcının sağlığı ön plana alan formda kalma sırrını sizlerle paylaşıyoruz.

Rihanna’nın egzersiz planı, bir gün çalışıp bir gün dinlenmeye dayanıyor. İşte, onu forma sokan programı:

Pazartesi-çarşamba-cuma programı
Karın hareketleri, sıçrama yürüyüşünü de içeriyor. Her bacak için 15 sıçrama yapıyor Rihanna. Jumping Jacks, yani sıçrayıp bacakları açarken kolları yukarıda birleştirme, sıçrayıp bacakları kapatırken kolları yanlara indirme hareketini de 60 kez tekrarlıyor.

Kardiyo hareketleri, 15 tekrardan oluşan iki setlik şınav çalışması ile 50 tekrarlı yerinde koşu hareketini içeriyor.

5 tekrarlı çömelme-zıplama hareketi ile Rihanna, bacak ve karın kaslarını çalıştırıyor.

Ayrıca Rihanna kalçalarını da beğeniyor ve güzel formunu korumak için kalça hareketleri de yapıyor.

Rihanna'nın kendine hayran bırakan fit vücudunu yakından görmek için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2