@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.10.2016

Sinirliyken spor yapmak sağlığı nasıl etkiliyor?

Kalp sağlığı alanındaki yeni araştırmalar sinirli veya gergin bir ruh haliyle spor yaparak bedeni yormanın kalp krizi riskini yükselttiğini ortaya koyuyor.

Düzenli egzersiz ve sporun sağlıklı yaşamın koşulu olduğunu uzmanlar sık sık dile getiriyor. Spor, sadece bedensel değil zihinsel sağlık için de faydalı, stresi yönlendirerek daha mutlu hissettiriyor. Egzersizin 12 şaşırtıcı faydası yazımızda spor yapmanın yararlarından kapsamlı olarak bahsetmiştik. Ama yoğun duygusal gelgitler yaşadığınız, öfkeli ya da sıkıntılı olduğunuz durumlarda vücudunuzu yormamak kalp sağlığınız açısından en doğru karar olabilir.

Sinirliyken spor yapmak sağlığı nasıl etkiliyor?

Amerikan Kalp Vakfı dergisi Circulation’da yayınlanan araştırmaya göre geçmişte kalp krizi geçiren hastaların bir kısmının bu süre zarfında sinirli ya da bedensel olarak aktif olduğu belirtiliyor. Ağırlıklı olarak erkeklerden oluşan, ortalama 58 yaşındaki 12.461 hastaya kalp krizi gerçekleştiğinde içinde bulundukları ruhsal ve fiziksel durumla ilgili sorular yöneltildi. 7 hastadan biri ya aynı gün içinde öfkeli ve gergin olduğunu, ya da spor vb. bedensel aktivitede bulunduğunu söyledi. 

Araştırmanın sonuçları oldukça net; yorucu sporlar ve hiddet, etnisite ya da cinsiyet ayrımı yapmadan kalp kriziyle ilişkilendiriliyor. 

Uzmanların açıklamalarına göre yoğun duygular ve fiziksel efor kalp atışlarını hızlandırıp tansiyonu yükselterek dolaşım sistemini zorluyor. Damarlarınız tıkalıysa yükselen kan basıncı pıhtılaşmaya sebep olarak kalp krizini tetikliyor.

Üzerinizdeki stresten ve şehir hayatının karmaşasından kurtulmak için spor yaparak zihninizi rahatlatmak harika bir fikir olabilir. Ama tepeniz atmış, öfkeden gözünüz dönmüş durumdaysanız acilen spor salonuna koşmadan önce tekrar düşünmeye ne dersiniz?


Konuyla ilgili diğer yazılarımız:
Kalbinizi güçlendirmek için egzersiz önerileri
Kalp-damar sağlığını destekleyecek egzersizler ömrü uzatmanın anahtarı. İşte kalbinizi güçlendirecek 8 egzersiz önerisi...

En çok yapılan egzersiz yanlışları
Vücudunuzu ısıtmadan egzersize başlamanın veya size uygun olmayan ağırlıkları kaldırmanın kas yırtılmalarına yol açabileceğini biliyor muydunuz? 

Kişiliğinize uygun spor hangisi?
Yaptığımız sporları kişiliğimize göre seçmek hem devamlılığı hem de maksimum seviyede keyif almamızı sağlıyor. İşte karakterinize en uygun aktiviteyi bulabilmeniz için 12 farklı spor...

​Üzerinizdeki gerginliği atmanın yolları
Hepimiz çok gergin ve stresliyiz. Gevşemenizi ve kendinizi daha pozitif hissetmenizi sağlayacak basit yöntemler Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER