@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.09.2015

Tibet yogası kilo verdiriyor mu?

Vücudu gençleştiren, ruha iyi gelen Tibet yogası ile aynı zamanda kilo verebilir misiniz? Cevabı Pudra.com'da.

Son yıllarda yeniden popüler hale gelen ve 'gençlik pınarı' olarak adlandırılan Tibet yogası, 1930’larda Himalayalar’daki rahiplerle bir süre yaşayan bir İngiliz Subay tarafından keşfedilmiş. Batı dünyası Peter Kelder'in yazdığı "Tibet'in Beş Ayini" isimli kitap sayesinde Tibet yogasıyla tanışmış. Tibet Yogası, beş farklı egzersizden oluşuyor. Bu beş hareketin nasıl yapıldığını ve Tibet yogasının faydalarını merak ediyorsanız, Tibet yogasının beş mucize hareketi yazımızı okuyabilirsiniz. 

Tibet yogası kilo verdiriyor mu?

Bel ve sırt ağrılarını azaltan, metabolizmayı hızlandıran, depresyonu azaltan ve gün içinde odaklanmayı kolaylaştıran Tibet yogasını deneyen kişilerin çoğu negatif düşüncelerden uzaklaştıklarını, daha pozitif ve stressiz olduklarını belirtiyorlar.
 
Tibet yogasına gençlik pınarı denmesinin sebebi, düzenli yapıldığında hormonları dengeleyerek vücudunuzu fit ve sağlıklı kılması. Birçok bilimsel araştırma bizlere yaşlanmanın hormonlarla alakalı olduğunu söylüyor. Tibet yogası hormonları belli bir dengede tutarak yaşlanmayı geciktiriyor. Bu yüzden Tibet yogası egzersizlerini her gün yapanlar kendilerini daha genç ve fit hissediyorlar. Peki Tibet yogası gençleştirmenin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı mı?
 

Tibet yogası uzun vadede işe yarıyor

Tibet yogası yaparak kilo vermek mümkün mü? sorusunun cevabı öncelikle spor ve egzersizden ne beklediğinizle ilgili. Aslında her egzersiz programı her insan için aynı derecede faydalı olmuyor. Vücudunuza neyin iyi geldiği, hangi egzersizin sizde daha çok işe yaradığı önemli bir nokta. Bazı kişiler için fiziksel aktivitenin yoğun olduğu, aletlerle yapılan egzersizler faydalıyken bazı kişilerde bütüncül anlayışa dayalı disiplinler daha yararlı olabiliyor. 
 
Performansa dayalı geleneksel egzersiz programları çoğunlukla bir beslenme ve diyet programıyla birlikte uygulanıyor. Bu egzersiz ve programlar bırakıldığında tekrar kilo alınabiliyor, yani egzersizde devamlılık önemli oluyor. Tibet yogasının özelliği uzun vadede sonuç vermesi ve bu şekilde vücudu inceltmesi. Tibet yogası yalnızca fiziksel aktiviteye dayalı değil, aynı zamanda ruhunuza da iyi geliyor ve kendinizi iyi hissediyorsunuz. Bu yüzden tartıda hızlı sonuçlar görmek istiyorsanız, Tibet yogası size göre değil. Ama uzun vadede incelmek ve ruhunuzu da zenginleştirmek istiyorsanız, evet, Tibet yogasının beş hareketini her gün uygulayın. Üstelik hiçbir ekipmana da ihtiyacınız yok, ne zaman, nerede isterseniz bu egzersizleri yapabilirsiniz.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
10 temel yoga hareketi
Hem bedeni hem ruhu güçlendiren yoganın 10 temel hareketini Yoga Eğitmeni Dilek Rodoplu Pudra.com için anlattı.

Pilates gurusu Rael Isacowitz ile özel röportaj
Dünyanın en önemli pilates gurularından Rael Isacowitz İstanbul’daydı. Pudra.com olarak pilates ve 2016 fitness trendleri hakkında merak ettiklerimizi Rael Isacowitz'a sorduk.

​Düz ve sıkı bir karın için 6 yoga hareketi
Hem ruhunuza hem de bedeninize esneklik kazandıran yoga, sıkı ve dik bir vücut için kadınların tercihi. 

​Baştan aşağı zindelik için 3 spor
Yoga, pilates ve stretching (esneme). Bu üç spor dalı vücut iskeletimizi düzelttiği kadar zihin sağlığımızı da olumlu etkiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER