@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.09.2015

Yeni masaj trendi: Foam Roller

Kasları dinlendirmek için kullanılan Foam Roller'ı, Street Workout’tan Personal Trainer Deniz Erol ve Pilates Trainer'ı Ayşe Sarı Pudra.com'a anlattı.

Masaj, vücudumuza birçok fiziksel avantaj sağlıyor ve sporcular için çok önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. İki egzersiz arasında kaslar ne kadar iyi dinlendirilirse, bir sonraki antrenmanda o kadar yüksek performans sağlanabiliyor. Dinlenme süreci sadece kanepede oturmayı değil, kaslarınızı dinlendirmeyi ve daha hızlı yenilenme için çeşitli faaliyetler yapmayı gerektirir. Bunlardan bir kısmı esneme ve gerinme egzersizleri bir diğeri ise masajdır.

Yeni masaj trendi: Foam Roller

Kendi kendinize masaj yapmanız (en azından verimli olacak şekilde) çok mümkün olmadığı için zamanla Foam Roller adını verdiğimiz basit gereçler geliştirildi. Antrenman sonrası oluşan kas ağrılarına karşı oldukça etkili sonuçlar veren Foam Roller, hem basit hem de çok faydalı.

Yeni masaj trendi: Foam Roller 1














 

Foam Roller nedir? Ne işe yarar?

Foam Roller veya Türkçe adıyla "yuvarlanma süngeri" çeşitli boylarda olabilen ama genellikle 80-100 cm uzunluğu ve 15 cm'lik çapı olan sert süngerden veya benzeri malzemelerden yapılmış bir silindir.

Üzerinde yuvarlanılan ve çeşitli kas gruplarınızı kendi ağırlığınız üzerine vererek masaj yapmanıza yardımcı olan bu basit alet, ilk başta göze ve kulağa komik gelse de özellikle antrenman sonrası kasların rahatlamasını sağlıyor. Bu sayede hem bu kaslara hem de bunları çevreleyen diğer dokulara kan akışını hızlandırmaya ve böylelikle bu dokuların tamiratının SA hızlandırılmasına yarıyor.

Bu sayede örneğin normal iki antrenman arasında vücudunuz kendini 48 saatte tamamen toparlıyorsa, bu süreyi 36 saate veya çok daha kısa süreye indirmeye yardımcı oluyor. Özellikle profesyonel sporcuların antrenman dışındaki vakitlerinin çoğunu aktif dinlenme yaparak geçirdiklerini göz önünde bulundurursak bu durumun kas gelişiminde ve performans artırımında ne kadar önemli olduğu açık. Çoğumuz için profesyonel masörlere düzenli olarak gitmek gerek maddi gerekse zamansal yönden imkansız olduğu için, Foam Roller iyi bir alternatif olarak sunuluyor.

Şunu bilmek lazım ki, tek başına Foam Roller kullanmak tüm kas ağrılarından kurtulmak veya kas tamiratınızı hızlandırmak için yeterli değil.

Konuyla ilgili yazılarımız
Egzersiz öncesinde ve sonrasında ne kadar yemelisiniz?
Egzersiz öncesinde, sırasında ve sonrasında nasıl ve ne kadar yemeniz gerektiğiniz biliyor musunuz? Egzersiz ve yemek ilişkisini öğrenerek daha kısa sürede ve etkili kilo verebilirsiniz.

Spor yaparken dikkat edilecek 15 altın kural
Herkes spor yapıyor! Oysa spor yapmanın da belli kuralları var. Pudra.com spor yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini Spor Koçu Barış Kaymak'a sordu.

Spor yaparken dinlenecek 20 popüler şarkı
Temposu ve canlandıran sözleriyle listemizde bulunan popüler şarkılar, spordan keyif almanızı ve daha fazla kalori yakmanızı sağlayacak. Spor salonlarının en popüler 20 şarkısı Pudra.com'da.

Güne enerjik başlamanın 5 yolu
Yeni güne zinde başlamak için yatağınızdan çıkmadan yapabileceğiniz beş basit esneme hareketi Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER