Pudra.com 11.10.2011

Bel soğukluğu kadınlarda da görülüyor

Erkeklerde görülen bir hastalık gibi algılanan “bel soğukluğu” cinsel yolla kadına da kolaylıkla bulaşıyor ve genital sistemde ciddi hasarlar oluşturabiliyor.

Hastalığın belirtilerinin erkeklerde daha sık görüldüğünü ve tanısının akıntının özelliklerine göre daha kolay konulduğunu belirten Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Doktorlarından Op. Dr. Serhat Partalcı, cinsel yolla yayılan bel soğukluğunun (gonore) kadınlar için ciddi problemler oluşturabileceğine dikkat çekerek şu bilgileri veriyor:

Bel soğukluğu kadınlarda da görülüyor

"Hem erkekte hem de kadında belirtileri görülmese bile hastalık oluşabilir. Cinsel aktivitenin sık olduğu genç yaşlarda daha çok görülür. Özellikle kadınlarda 'pelvik enfeksiyon'a (yumurtalık iltihabı) yol açar.

Amerika’ da kadında kısırlık oluşmasına neden olan etkenler arasında yumurtalık iltihabına bağlı fallop tüpü tıkanıklıkları ilk sıralarda yer alır. Türkiye’de ise sağlıklı veriler toplandığında bu sonuçlar çok benzer olacaktır."

Üreyememe ve gebe kalamama nedeni
"Bel soğukluğu erkekte sperm kanallarının, kadında fallop tüplerinin tıkanmasına yol açar. Bu, üreyememe ve gebe kalamamanın en büyük nedenidir. Oluşan hasarla kadında dış gebelik olasılığı da artar. Erkekte meni benzeri bir akıntıyla birlikte idrar yaparken yanma, kadında ise akıntıyla birlikte enfeksiyon ve belirli şiddetlerde kasık ağrısı oluşur. Enfeksiyonun gonore bakterisine bağlı olup olmadığını anlamak için mikroskop incelemesi, kültür gibi yöntemlere başvurulması gerekir."

Bel soğuklu tedavisi
"Hastalığın şiddetine göre antibiyotik uygulanması, ağır vakalarda hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerekir. Eş tedavisinin mutlaka yapılması gerekir. Bu hastalıkta erken tedavi önemlidir. Yeterince birbirini tanımayan kişilerin cinsel ilişki kurmaması tavsiye edilir. Bel soğukluğu ve cinsel yolla bulaşan tüm hastalıklardan korunmanın en önemli aracı prezervatiftir."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER