Pudra.com 08.11.2012

Depresyondakiler daha çok sigara içiyor

Yale Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre depresyondaki kişilerin sigara içme oranının daha yüksek olduğu, sigara kullanan kadınların, erkeklere oranla ciddi sağlık sorunlarıyla daha fazla karşılaştığı ortaya çıktı.

Yale Üniversitesi Kadın Sağlığı Araştırmaları Merkezi’nde yapılan araştırmanın sonuçları, depresyon ve sigara kullanımı arasında güçlü bir bağ olduğunu ortaya koydu.

Depresyondakiler daha çok sigara içiyor

Depresyondaki kişilerin sigara içme oranının daha yüksek olduğu belirtilen araştırmada, sigara kullanan kadınların, erkeklere oranla ciddi sağlık sorunlarıyla daha sık karşılaştığı ifade edildi.

Dr. Marina Picciotti tarafından yürütülen araştırmada, kadınların daha çok ruh haline bağlı olarak ve stres kontrolü amacıyla sigara içtiği belirtildi.

Çalışmada ayrıca, cinsiyet ve genetik özelliklerinin, sigara içme davranışını etkileme derecesi de araştırıldı. Beyindeki nikotin alıcılarını uyaran ilaçların, ruh halini düzenleyen bölgeleri de etkileyebileceği, bu nedenle nikotin bağımlılığını giderici ilaçların depresyon tedavisinde etkili olabileceği saptandı.


Etiket: depresyon, sigara
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER