Pudra.com 24.04.2012

Gerçekten stresli olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Gerçekten stres altında olup olmadığımızı anlayabilmek için hayatımızın bazı kesitlerini ve vücudumuzu takip altında tutmamız gerekiyor. Buna göre Dr. Mehmet Öz, evde yapabileceğimiz stres testini açıklıyor.

Herkes stres yaşadığını söylüyor. Ama gerçekten stres altında olup olmadığımız nasıl anlarız? Dr. Mehmet Öz, hayatımızın bazı kesitlerini ve vücudumuzu takip altında tutarak gerçekten stresli olup olmadığımızı test edebileceğimizi söylüyor.

Gerçekten stresli olduğunuzu nasıl anlarsınız?

İşte, Dr. Öz'den evde stres testi...

Tırnak ve saç uzaması
Yoğun stres tırnakların uzamasını yavaşlatır. Bir ay boyunca tırnaklarınızın ne kadar uzadığını ölçün. İki milimetreden az uzayan tırnaklar stresin habercisi olabilir. Aynı durum saçlar için de geçerlidir. Üç ayda bir saç kestirme ihtiyacı duymuyorsanız, stresli olabilirsiniz.

Uyku alışkanlıkları
30 dakika içinde uykuya dalamamanız ya da haftada bir kereden fazla gecenin bir vakti uyanmanız stresin belirtilerindendir.

Diş gıcırdatma / Çene sıkma
Diş ağrısı ya da çene acısı ile mi uyanıyorsunuz? Eğer böyleyse, büyük ihtimalle dişlerinizi gıcırdatıyor ve çenenizi sıkıyorsunuz ki bunlar stres belirtileridir.

Duruş
Duvara dik bir şekilde yaslanın. İki omzunuz da duvarla doğrudan temas halinde değilse, bu omuzlarınızın yüksek ya da eğik durduğu anlamına gelir. Bu da kronik stresin bir göstergesidir.

Digiturk.com.tr/droz


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER