Gazeteport 26.03.2013

Kafaya takılan şarkılara çözüm bulundu!

Eğer kafanıza bir şarkı takılıp bütün gün onu tekrar ediyorsanız çözümü basit. Uzmanlar bu gibi durumlarda hemen bulmaca çözmeye oturulmasını tavsiye ediyor.

Belki sağlık açısından çok sorun yaratmıyor ama kafamıza takılan bir şarkıdan kurtulmak o kadar kolay olmuyor. Uzmanlar kafaya takılan bir şarkıdan kurtulmak için başka bir şarkıyı dinlemenin yararı olmadığını bunun çözümünün bulmaca çözmekte olduğunu söylüyor. Bilim insanları kelimeleri yerleştirme bulmacası gibi basit yöntemlerin kafamızda bizi rahatsız eden müziğin atılmasında yardımcı olacağını belirtiyor.

Kafaya takılan şarkılara çözüm bulundu!

Western Washington Üniversitesi uzmanları bir grup gönüllüye akılda kalıcı pop şarkısı çaldı ve sonra onlara çalışması için bulmaca verdi. Uzmanlar bunun 'kulak solucanlarını' yok ettiğini özellikle beş kelimelik anagram bulmacaların en iyi sonucu verdiğini ifade etti. Bunun yanında Sudoku'nun da kafaya takılan müziği durdurduğu ancak zor bulmacaların bu konuda daha az başarılı sonuç verdiği açıklandı.

Çalışmayı yürüten müzik psikologu Dr. Ira Hyman "Bulmaca çözmek veya bir roman okumak gibi sözsel görevler kulak solucanını dışarı atmak için iyi yöntem" dedi. Uzmanların yaptığı araştırmada bazı yaygın kulak solucanları da sıralandı. Buna göre Lady Gaga'nın seslendirdiği parçalar kafaya en çok saplanan parçalar. Onu Beyonce ve Beatles izliyor.

İşte araştırmaya göre kafaya takılan şarkılardan bazıları: Alejandro, Bad Romance, Call Me Maybe, Single Ladies, She Loves You, I Wanna Hold Your Hand, You Belong with Me ve Waterloo.


Etiket: şarkı, bulmaca
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER