Habertürk 18.06.2013

Kanserle mücadelede devrim gibi buluş

Bilim insanları kanserin vücutta nasıl yayıldığını bularak çok önemli bir adım attı. Bir sonraki hedef, sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelerden etkilenmesini engellemek.

İngiliz bilim insanları, kanserin nasıl yayıldığını bulduklarını açıkladı. Bu, kanserli tümörleri belirli bir yerde tutarak hastalığın yayılmasını önleyecek, dolayısıyla kanserle mücadelede devrim yaratacak bir tedavi bulunması yolunda önemli bir adım atıldığı anlamına geliyor.

Kanserle mücadelede devrim gibi buluş

Araştırma ekibinden Prof. Roberto Mayor, sağlıklı hücreler ve kanserli hücreler arasındaki "kovalama ve koşma" etkisi olarak bilinen mekanizmayı çözdüklerini ve bu sayede iyi hücrelerin kanserli hücrelerle etkileşimini durdurmanın önünün açıldığını söyledi.

Mayor şöyle devam etti:

"Kansere yakalanan çoğu kişi ilk tümör nedeniyle değil, ilk kanserli hücrelerden kaynaklanan ve vücudun başka kısımlarına yayılan ikincil tümörlerden ölüyor. Bunun nedeni kötü hücrelerin sağlıklı hücrelerin kendilerini takip etmelerini sağlaması. Şimdiye kadar bu mekanizmayı bilmiyorduk ama artık biliyoruz."

Mayor, sonuçları "Nature Cell Biology" adlı yayın organında yayınlanan araştırmadan sonraki hedeflerinin sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelerden etkilenmesini engelleyerek, kanseri olduğu yere hapsetmenin yolunu aramak olduğunu vurguladı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER