@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.03.2012

Kendi dünyanızın kraliçesi olun!

Nasıl mı? Pudra.com yazarı Dr. Gökçen Erdoğan kraliçeliğin anahtarını açıklıyor: "Dünyayı değiştirmek zaman isteyebilir ama önce kendi dünyamızı değiştirebiliriz."

“Elbet değil nasibi mezellet kadınlığın,

Kendi dünyanızın kraliçesi olun!
Elbet değil melekliğin ümidi zulmü şer,
Elbet sefil olursa kadın, alçalır beşer,
Lakin bugün hep onlara ait yığın yığın
Endişeler, kederler, eziyetler, iğneler…”
demiş seneler önce Tevfik Fikret. Sanki günümüzü resmetmiş, üçüncü sayfa haberlerini zikretmiş bize.

Gün geçmiyor ki eşini bıçakladı, kardeşini öldürdü, sevgilisini vurdu haberleri etrafımızda dönüp durmasın, gözüme takılmasın, aklımızı kurcalayıp kalbimizi yormasın.

Fakat mütevazı olmayacağım, yüksek düzeyde eğitilmiş olan aklım ve mesleğimi de içine katarak söylüyorum ki kadınlar bunu hak etmiyorlar.

Biliyor musunuz, gelişmekte olan ülke konumundayız ya, gelişmiş değil dikkat çekmek isterim, çabalayan, ter döken demek bu gelişmekte olmak biraz da. “Gelişmekte olmak” sözüne hep gülmüşümdür, galiba bunu gerektiriyor. Ezilen, dövülen, ağlayan ve hor görülen kişilerin de varlığını ve azalamamasını anlatıyor. Kadınları işaret ediyor biraz da. Nerede anneliğimiz, nerede kutsallığımız!

Orada dur!!!

Neden duralım? Durmayalım, yürüyelim hem de dimdik, başımız ileride, eğitelim, cahillikle savaşalım, gücümüze güç katalım, savaşım gücümüzü pekiştirelim. Nereden başlayalım? Hadi kendimizi önemseyerek ya da önemseterek başlayalım. Sağlıkla başlayalım, sağlıklı olarak başlayalım.

Biliyorum günümüzde pek çok kadın için bazı soruları sormak hala zor. Hala tabular mevcut ve geleneksel zihinler işin içine sağlık konusu girse bile çekingen...

Sosyokültürel olarak iyi konumda olmak, büyük şehirlerde yaşamak ve iyi eğitimler almak bile kimi zaman yetersiz kalabiliyor. Bunların en başında kadın hastalıkları gelmekte.

Hala hayatımızdaki yasak ve ayıp olan karanlık bölgede yanlış bilinen kırıntı bilgiler mevcut. Amacımız bunu değiştirmek olmalı.

Çözümü komşunuzun ecza dolabından değil! Çarenizi internet doktorlarından hiç değil, çözümü yüz yüze ve göz göze doktorunuzda bulun.

Basit olarak tahmin ettiğiniz mantar enfeksiyonu, tedavi edilmediği takdirde kısırlığa gidebilir; sıradan dediğiniz ağrı ya da kanamalar çözümü mümkün olmayan kötü hastalıklara dönebilir. Bunların tek sebebi zamana, zaman vermeniz. Yapmayın!

Vücudunuz eğer bir sinyal veriyorsa, beklenmeyen bir durum yaşatıyorsa size, vücudunuzda bir yerlerde mutlaka yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Bunu da size doğru söyleyecek olan doktorunuzdur.

Söylenildiği üzere erken tanı hayat kurtarır, erken tanı sizi hayata bağışlar, belki eşinizle, belki çocuklarınızla geçireceğiniz zamanı uzatır.

Kadın hastalıkları doktoruna gitmek biraz korkutucudur, endişe verir ve haklı olarak merak uyandırır. Masamız ve aletlerimiz de aslında muayeneden kaçıran sebeplerdir evet, hatta bir gece öncesinden uykusuz kalan ya da muayene olmayı sürekli erteleyen çok sayıda kadın vardır. Fakat şunu bilin ki bu zamana kadar bildiğiniz kadın doğum muayeneleri, artık daha acısız ve ağrısız yapılabiliyor.

Gerek masamız, gerekse aletlerimiz artık çok daha ince, çok daha kibar. Eğer doktorunuz da ince ruhlu ve empati yapabilen bir hekimse tereyağından kıl çeker gibi kolay geçecek bir 10 dakika sizi bekliyor, hepsi bu.

Her şey temiz, sorunsuz çıktığı takdirde, doktorunuz size önünüzdeki bir yıl kadar rahat bir dönem sunar. Bu süre benim gibi hastalarını özleyen hekimlere çok uzun gelir, bu yüzden eğer doktorunuzdan bu sıcaklığı aldıysanız 6 ay sonra çay içmeye mutlaka uğramalısınız. Bu hem sizin doktorunuza alışmanıza ve kadın doğum fobinizi yenmenize hem de doktorunuzu daha yakından tanımanıza olanak sağlayacaktır.

Bu yüzden hanımlar, zaten sağlıklı çıkacağınızı düşünüp yüreğinizi temiz, içinizi rahat tutun. Unutmayın ki bu dünya kadınsız olmaz! Kadın da sağlıksız olmaz!

Dünyayı değiştiremeyebiliriz, bu zaman isteyebilir ama kendi kapımızın önünü süpürebiliriz, kendi dünyamızı değiştirebiliriz, kendi dünyamızın kraliçeleri olabiliriz.

Kendinize değer vermekle başlayacağınız bu dünyevi seyahatin bir durağı olmak biz kadın doğum hekimlerini daima mutlu etmiştir, edecektir.

Bir kolunuz evde, diğer kolunuz doktorunuzda olsun. Doktorunuzun bir gözü kendi hayatında, bir gözü de sizin hayatınızda olacaktır. Güvenin ve gelişmekte olan ülkenize gelişerek uyum sağlayın.

Dünyanın ama en önemlisi ülkemin güzel kadınları, gününüz, günümüz sağlıkla umutla kutlu olsun!

Dr. Gökçen Erdoğan
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER