Gazeteport 13.05.2013

Kızıllara kötü haber!

Kızıl saçlıların güneşin altında fazla durmasalar bile cilt kanserine yakalanma oranının daha fazla olduğu ileri sürüldü. Kansere kızıl saç pigmentinin sebep olduğu belirtildi.

Kızıl saçlıların siyah veya sarı saçlılara göre cilt kanserine yakalanma oranının çok daha fazla olduğu belirtildi. Yeni yapılan bir araştırmaya göre kızıl saçlılar güneş ışığına çok fazla maruz kalmasalar da kansere yakalanma oranları diğer saç rengine sahip insanlara göre yüksek. Uzmanlar kızıl saç pigmenti üretiminin buna sebep olduğunu ve kansere yakalanma riskini artırdığını ifade ediyor.

Kızıllara kötü haber!

Massachusetts General Hospital/Harvard Cilt Biyolojisi Araştırma Merkezi uzmanları kızıl saçlıların neden cilt kanserine karşı bu kadar savunmasız olduğunu araştırdı. Uzmanlar koyu kahverengi melanin ve kızıl turuncu femelanin üreten iki farklı hücrelerin olduğunu belirtti.

İlk teoriye göre femelanin üretimi -daha çok kızıl saçlılarda görülür- oksidatif stresle alakalı ve cilt kanserinin gelişmesine sebep oluyor. Diğer teoriye göre femelanin deri hücrelerinin antioksidan hazinelerini kullanıyor ve cilt kanseri riskini artırıyor. Uzmanlar kızıl saçlılara ciltlerine çok daha fazla dikkat etmelerini tavsiye ediyor.

Cil Kanseri Vakfı'ndan Jeanine Downie "Kızıl saçlılar daha sık vücutlarını kontrol etmelidirler. Ailelerinde cilt kanseri yoksa bile yılda en az iki kere doktor kontrolünden geçmeliler. Eğer ailelerinde cilt kanserliler varsa her üç ayda bir mutlaka doktora görünmeliler" dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER